Zvonimir Šarlija

 HAJDUK DIGITAL SCREENSHOT
SLUŽBENO JE

Na Poljud stiglo prvo ovoljetno pojačanje sa znakovitom tetovažom: ‘Hajduk je oduvijek dio mene‘

‘Svi su uvijek maštali o velikim klubovima, a ja sam imao samo jedan san – igrati za Hajduk‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 14:23

Zvonimir Šarlija novi je stoper Hajduka, 26-godišnjak iz Koprivnice potpisao je četverogodišnji ugovor s Bijelima nakon što mu je istekla obveza s Panathinaikosom gdje je proveo dvije prethodne sezone. Šarlija će u Hajduku nositi dres s brojem 31.

- Uzbuđen sam, jedva čekam upoznati ekipu i krenuti. Svi su uvijek maštali o velikim klubovima, a ja sam imao samo jedan san – igrati za Hajduk. Nema tu prevelikog objašnjenja. Ovaj tjedan su mi se poklopile stvari, oženio sam se i potpisao za Hajduk. Hajduk je dio mene od malena. Igrao sam u svim klubovima pod pritiskom i naviknuo sam na to. Najbitnije je da svi damo sve od sebe i da budemo pošteni, a ja to mogu obećati. – prvi su dojmovi novog Hajdukovog stopera koji je prošlog vikenda oženio svoju dugogodišnju djevojku Korinu Karlovčan, bivšu rukometašicu Podravke.

Nije tajna da je Šarlija veliki navijač Hajduka kao i kompletna njegova obitelj na čelu s ocem Milanom.

- Treba sanjati i san će se ostvariti – poručio je i presretni otac Milan Šarlija.

Hajdukovo pojačanje Zvonimir Šarlija ima i hajdučku tetovažu, na nozi je ispisao poruku na glagoljici. Emocije su zaj***na stvar, legendarna je rečenica koju Šarlija nosi.

- To je izjava naše legende Bukle Hlevnjaka. Navijači Hajduka znaju, a onaj tko ne zna, shvatit će. Želio sam da taj mali detalj uvijek da bude una meni, jer Hajduk je od malena dio mene – objasnio je Šarlija prilikom video predstavljanja.

Zvonimir Šarlija je 189 centimetara visoki stoper koji je prve nogometne korake učinio u Slaven Belupu. Kao mlad igrač odrađivao je posudbe u Koprivnici i Solinu, a u ljeto 2019. godine odradio je i posudbu u moskovskom CSKA. Prošao je iskustvo igranja u turskoj ligi nastupajući za Kasimpasu i Ankaragücü, da bi u ljeto 2021. potpisao je za Panathinaikos gdje je osvojio i Kup. Igrač velikog međunarodnog iskustva izazvao je osmjeh i kod sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da su baš Zvonimirovim potpisom otvoreni dolasci u ljetnom prijelaznom roku.

- Iznimno mi je zadovoljstvo da smo u klub doveli igrača koji mu po svim svojim karakteristikama pripada. Dolazi iz momčadi koja je ove sezone bila dominantna u fazi obrane, što se vidi i iz statističkih pokazatelja od ukupno odigranih 36.kola primili su samo 16 golova. Svakako nam donosi stabilnost i mirnoću koja nam je potrebna. S obzirom na klubove i lige gdje je do sada igrao skupio je veliko iskustvo igranja pod pritiskom te izgradio svoj mentalitet i karakter koji je itekako potreban i izražen u sredini u kojoj je Hajduk. S obzirom na svoje podrijetlo koje dolazi pokraj Zadra, nikada nije krio kolika je njegova ljubav prema Hajduku te vjerujem da će svoje iskustvo i emociju znati kanalizirati u pravom smjeru koje je ovom klubu potrebno – kazao je sportski direktor Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 22:12