Marco Neppe

 ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
KALINIĆEV NASLJEDNIK

Na Poljudu se sprema nova ‘transfer-bomba‘: U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Daviesa i Musialu?

Pet mjeseci je Neppe bez angažmana, a brzo će se saznati je li Hajduk njegova nova postaja u karijeri
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. rujan 2024. 15:09

Bit će Nijemac, bit će Nijemac, šuška se po Splitu ovih dana po pitanju Kalinićeva nasljednika, a shodno tome stiglo se do imena Marca Neppea.

Za širu javnost malo poznati 38-godišnjak od travnja je bez angažmana, a do tada je obnašao dužnost tehničkog direktora u Bayernu. Kompletna karijera nakon igranja nogometa u Neppea je vezana za Bayern. U igračkom dijelu nema velikih postignuća kroz Wuppertaler, Wehen, Osnabrück i Alemanniu Achen gdje se oprostio od aktivnog igranja prije 10 godina.

Nakon završetka karijere tri godine je bio skaut Bayerna, zatim glavni skaut sljedeće četiri i pol godine, da bi u prosincu 2021. postao tehnički direktor Bavaraca. Kraj gotovo 10-godišnje suradnje stigao je prošlog proljeća.

image

Marco Neppe

FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Bayernov predsjednik Jan-Christian Dreesen ovako se početkom travnja ove godine oprostio od jednog od ključnih ljudi kluba:

- Želim zahvaliti Marcu Neppeu na dugoj i plodnoj suradnji. Tijekom tog razdoblja smo slavili mnoge uspjehe i Marco Neppe je zaslužan za otkriće izvanserijskih talenata kao što su Alphonso Davies i Jamal Musiala, koji su u Bayernu sazreli u svjetske klase. Neppe je bio važan faktor u planiranju momčadi zahvaljujući tome što je stvorio sjajnu skautsku mrežu, ali i realizirao brojne transfere.

Pet mjeseci je Neppe bez angažmana, a brzo će se saznati je li Hajduk njegova nova postaja u karijeri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 15:13