Messi i Mbappé u PSG-ovom dresu. Hoće li ga uskoro nositi i hrvatski reprezentativac?

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PRIČA JE SVE GLASNIJA

Na pomolu bombastičan transfer Vatrenog: ‘Evolucija u PSG-u mogla bi početi njegovim potpisom‘

Ovoga ljeta ‘vjerojatno‘ napušta klub, a potencijalnih kupaca ne nedostaje. Velikani stoje u redu
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 10:22

S nedjeljnim utakmicama zaključena je još jedna sezona najjače nogometne lige svijeta. Manchester City još je ranije osigurao naslov, znamo i tko će u Europu, ali i tko više neće biti dio ovog elitnog društva. U niti jednoj od tih skupina ne nalazi se ime velikana iz zapadnog Londona. Chelsea se, naime, smjestio na 12. mjestu premierligaške tablice što mu je priskrbilo titulu najvećeg razočaranja sezone.

U dva prijelazna roka od dolaska novog vlasnika Todda Boehlyja klub je na "pojačanja" potrošio preko 600 milijuna eura. Stamford Bridge već je sanjao borbu za sami vrh, ali uslijedio je hladan tuš i niz katastrofalnih rezultata. Sezona je to za zaborav, ali i sezona u kojoj bi se od londonskih Bluesa nakon 221 odigrane utakmice mogao oprostiti Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac na Otok je, podsjetimo, stigao 2018. kao posuđeni igrač Real Madrida, a godinu dana kasnije Chelsea ga je od Kraljevskog kluba otkupio za 45 milijuna eura.

image
RICHARD CALLIS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Kovačićev ugovor s engleskim klubom istječe u ljeto 2024. i ako ga u Chelseaju ne mogu zadržati onda je jasno da je sad posljednja prilika da ga pošteno unovče. Cifre koje se spominju kreću se od 40 pa sve do 55 milijuna eura, a zainteresiranih ne nedostaje. U engleskim medijima već se neko vrijeme piše o klubovima iz samog vrha europskog nogometa. Pa tako u redu navodno stoje Manchester City, Manchester United, Bayern München i PSG, a u igri je navodno i Newcastle.

Parižani su po najnovijim informacijama najviše zagrizli, otkrio je to za GIVEMESPORT novinar Rudy Galetti po kojem je odlazak Kovačića "vrlo izgledan".

- Mateo Kovačić će vrlo vjerojatno na ljeto napustiti Chelsea. Postoje prvoligaši koje ga iznimno cijene, poput Manchester Cityja i Newcastlea, ali ima on i obožavatelja u inozemstvu. Trenutno je PSG jako zainteresiran i evolucija koja bi se trebala ovoga ljeta dogoditi u pariškom klubu mogla bi započeti potpisivanjem ugovora s bivšim igračem Intera i Real Madrida. Obratimo pozornost i na Bundesligu, jer ga i Bayern prati. Prate ga i neki klubovi iz Serie A, iako se njegov povratak u Italiju trenutno čini teško izvedivim - smatra Galetti.

Kovačić je u nedjeljnom remiju s Newcastleom (1:1) dobio priliku u posljednjih 20-ak minuta kada je zamijenio Conora Gallaghera. Je li to bila njegova posljednja utakmica u dresu uzdrmanog velikana sa Stamford Bridgea?

image
NIGEL KEENE Dppi Via Afp

Linker
26. travanj 2024 21:08