DARKO TOMAS Cropix
ZANIMLJIV POSAO

Na pomolu novi transfer, bivšem dinamovcu stiže napadač Vatrenih? Posao je logičan za obje strane

Želi osigurati svoje mjesto na popisu izbornika Zlatka Dalića za nadolazeće Europsko prvenstvo
Piše: Darko DrmićObjavljeno: 03. siječanj 2024. 14:37

Petar Musa mogao bi nastaviti karijeru u ovosezonskoj hit momčadi Serie A, Bologni, prenosi talijanski novinar Nicolo Schira. Schira je prije nekoliko dana objavio kako su za Musu zainteresirana dva kluba iz talijanske lige, a nedavno je dodao kako je jedan od navedenih klubova petoplasirana momčad Serie A, Bologna. Tamo bi se Musa mogao pridružiti bivšem igraču Dinama, Nikoli Mori.

Musa u 12 ligaških nastupa ove sezone ima četiri pogotka i dvije asistencije, ali je u prosjeku odigrao samo 43 minute po utakmici te će se nadati većoj minutaži u drugom dijelu sezone. Benfica u napadu ima Arthura Cabrala, Caspera Tengstedta i blizu je potpisa talentiranog brazilskog napadača Marcosa Leonarda, pa je za očekivati da bi više vremena na terenu Musa mogao potražiti u drugom klubu, pogotovo jer želi osigurati svoje mjesto na popisu izbornika Zlatka Dalića za nadolazeće Europsko prvenstvo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Hrvatski napadač ugovor s portugalskim klubom ima do lipnja 2027. godine, a prema Transfermarktu njegova vrijednost se procjenjuje na 8 milijuna eura. Nije još poznato želi li talijanski klub Musu dovesti na posudbu ili otkupiti njegov ugovor, ali ovaj transfer se svakako čini logičnim za sve strane, Bologna bi dobila pojačanje za nastavak senzacionalnog lova na plasman u europska natjecanja, Benfica bi oslobodila mjesto za novo mlado pojačanje koje po svojem modelu poslovanja sigurno planiraju razviti te prodati za veliki profit, a Musa potrebnu minutažu da digne formu uoči Europskog prvenstva koje počinje u šestom mjesecu 2024. godine u Njemačkoj.

Linker
29. travanj 2024 02:36