Dani Olmo

 ODD ANDERSEN Afp
BLIŽI SE RASPLET

Na pomolu posao kojeg s nestrpljenjem čekaju i u Maksimiru: Velikan krenuo po Olma, ali vremena je malo

Marca otkriva kako postoji i rok nakon kojeg Olmo više neće koštati ‘samo‘ 60 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2024. 22:36

Dani Olmo bi uskoro mogao imati novi klub. Točnije, mogao bi se vratiti tamo od kuda je i krenuo - u Barcelonu. Marca piše kako bi se cijeli posao trebao odraditi do 15. lipnja jer nakon tog datuma Olmo više neće biti dostupan po cijeni od "samo" 60 milijuna eura.

Barcelona naravno nije jedina koja je zainteresirana za sjajnog Španjolca i morat će požuriti kako bi preduhitrili druge, ali i kako im Olmo ne bi poskupio. Nijemcima se jasno ne žuri i vjerojatno bi ga radije prodali nakon Eura kada bi mu cijena mogla znatno porasti.

Rasplet cijele situacije prati i Dinamo koji je Olma 2020. godine prodao Leipzigu za 29 milijuna eura, a u tom je ugovoru ugrađena i klauzula prema kojoj će Modri dobiti i 20 posto od Leipzigove zarade u idućoj prodaji. U slučaju da se Olmo proda za spomenutih 60 milijuna eura, Dinamo bi dobio nešto više od šest milijuna eura.

Marca piše da je operacije dovođenja Olma u Barcelonu odavno počela i da su već obavljeni razgovori s menadžerom Andyjem Barom koji ga je sa 17 godina i odveo iz Barce u Dinamo za koji je na kraju u 124 utakmice zabio 34 gola i upisao 28 asistencija. Postao je i član reprezentacije Španjolske za koju je zabio osam golova u 33 utakmice.

Linker
21. svibanj 2024 22:37