BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
KOGA ĆE ODABRATI?

Najbolji igrač hrvatskog prvoligaša dobio novu putovnicu. Za njega postoji veliki interes na tržištu

U dosadašnjih šest kola na svom kontu već ima dva pogotka i dvije asistencije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 15:52

Arbër Hoxha je uz Antu Crnca najvrjedniji igrač Slavena Belupa, a svoju je kvalitetu još jednom potvrdio i u remiju s Goricom prošlog petka. Postigao je majstorski pogodak za izjednačenje nakon kornera, odlično je prihvatio loptu koju je glavom prenio Agbekpornu i potom preciznim udarcem matirao Banića.

Nije to bilo sve od Hoxhe, koji se predstavio kao Slavenov najopasniji pojedinac u Turopolju. U situacijama ‘jedan na jedan‘ zadavao je velike probleme svojim čuvarima, prolazio je s lakoćom, no nije zanemarivao ni defenzivne obveze te je još jednom pokazao kolika je njegova vrijednost za koprivničku momčad.

U dosadašnjih šest kola na svom kontu već ima dva pogotka i dvije asistencije, te i za njega na tržištu postoji zanimanje drugih klubova. No, transfer je zasad u domeni neizvjesnosti, jer se klupska uprava odredila za prodaju samo jednog krilnog napadača do kraja ljetnog prijelaznog roka, a za 19-godišnjeg Antu Crnca postoji dosta velik interes.

Uglavnom, Hoxha je ponovno uhvatio dobru formu, a nova potvrda njegove vrijednosti stigla je iz Albanije. Slavenov 24-godišnji ofenzivac ovih dana boravi u Tirani, kamo je otišao kako bi dobio i albansku putovnicu, uz kosovsku koju već posjeduje. Pokazatelj je to da bi Hoxhi uskoro mogao uslijediti i poziv za okupljanje albanske reprezentacije, naravno ako nastavi s dobrim partijama u SuperSport HNL-u ili u nekoj drugoj ligi dođe li kojim slučajem do njegovog transfera.

A Hoxhin sunarodnjak Arb Manaj, koji je prošlog tjedna napustio Slaven Belupo, brzo je pronašao novi klub. Ovaj 25-godišnji napadač potpisao je za kosovskog prvaka Ballkani s kojim ima dobre izglede za nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:17