Arijan Ademi

 Foto:cropix, Ilustracija: Sn
SN DOZNAJU

Najljepši kraj nevjerojatnih pregovora na Maksimiru: Arijan Ademi je ponovno igrač Dinama!

Nekoliko sati prije zaključenja prijelaznog roka u Dinamo je pristiglo najveće pojačanje
Piše: M. Bariša/D. OlivariObjavljeno: 08. rujan 2023. 15:14

Posljednjeg dana prijelaznog roka navijači Dinama zaprimili su najdražu vijest: Arijan Ademi vraća se u Dinamo! Uz ostanak Brune Petkovića, reaktiviranje Dinamove "petice" svakako je najveće pojačanje "modrih" tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Koliko je akcija Ademijevog povratka predstavlja logistički zahtjevnu misiju najbolje svjedoči izjava njegovog dugogodišnjeg menadžera Nikkyja Vuksana, samo nekoliko sati prije konačnog dogovora:

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Situacija je vrlo kompleksna. Akijeva želja povratka u Dinamo nije sporna. On je s bivšim klubom brzo usuglasio sve uvjete. No, delikatnost situacije potencira njegov aktualni klub Beijing Gouan, s kojim ima ugovor do 31. prosinca 2025. Premda zastupam Ademijeve interese u ovom transferu, trenutačno sam prepustio cjelokupnu korespondenciju Dinamu da izravno pregovara i dogovori modalitete transfera i Akijevog povratka u Maksimir. Generalno se ne volim izjašnjavati o poslu dok nije okončan, ali u ovom transferu i ne mogu reći ništa konkretnije. Problem je što jedan dan imate dojam da je sve blizu realizacije, a već drugi dan se uvjeti mijenjaju i ponovno razgovarate o istim detaljima transfera. Objektivno, sve opcije su otvorene, a prognoziranje ishoda ovih pregovora jednako je pogađanju brojeva jackpota – ustvrdio je Vuksan.

Naposljetku je Dinamo ipak osvojio jackpot! Poslovično zahtjevni Kinezi odustali su od Ademija. Njihovu je odluku umnogome olakšala i Akijeva izjava:

- Nemam namjeru vraćati se u Kinu!

A nekoliko sati prije zaključenja prijelaznog roka i Dinamo je pristao na financijska potraživanja kineskog kluba...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. siječanj 2024 05:36