ODD ANDERSEN Afp
NEKI TRJLAJU RUKE

Nakon Eura kreće ludnica i velika borba na nogometnom mercatu: Evo kakve sve zvijezde više nemaju klub

Ljetni prijelazni rok traje do 30. kolovoza, no igrači bez ugovora mogu pronaći angažman i nakon tog roka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. srpanj 2024. 10:13

Velik broj nogometaša diljem Europe ostao je bez ugovora sa svojim klubovima 30. lipnja, nakon službenog završetka prošle sezone. S obzirom na nogometne ‘zakone‘ koji su na snazi, svi oni slobodni su pronaći nove sredine, a njihovi potencijalni poslodavci mogu ih angažirati bez plaćanja odštete.

Među stotinama slobodnih igrača, novinari Daily Maila izdvojili su nekolicinu za koje smatraju da su najbolji odabir ovoga ljeta.

Prvi na tom popisu je 31-godišnji francuski stoper Raphael Varane koji je prošle tri godine proveo u Manchester Unitedu. Čini se da je odredište bivšeg člana Tricolora novi talijanski prvoligaš Como čiji je suvlasnik Cesc Fabregas.

Slobodan je i Varaneov suigrač Anthony Martial, 28-godišnji napadač koji napušta Old Trafford nakon devet godina. U prvih pet sezona za Crvene vragove zabio je 71 gol, potom samo 19 u sljedeće četiri. Zainteresirani su Lyon i Marseille, ali i klubovi iz Saudijske Arabije, Turske i američkog MLS-a.

image
OZAN KOSE Afp

Petogodišnji ugovor s Juventusom istekao je Adrienu Rabiotu te bi 29-godišnji veznjak francuske reprezentacije mogao pojačati Manchester United koji ga ima u planovima već tri godine. No, nije jedini interesent, spominju se i Milan te Liverpool.

Tottenham je godinu dana prije isteka raskinuo ugovor s francuskim veznjakom Tanguyem Ndombeleom, koji je i dalje njihovo najskuplje pojačanje, 2019. su ga Lyonu platili 62 milijuna eura. Prošle tri sezone proveo je na posudbama u Lyonu, Napoliju i Galatasarayu.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Dele Alli nekad je bio velika zvijezda engleskog nogometa, no u posljednje vrijeme je ‘nestao s mape‘. Za Tottenham je 2016./17. zabio 22 gola u 50 nastupa, a sad mu je istekao ugovor s Evertonom s kojim će navodno nastaviti trenirati...

Nizozemski napadač Memphis Depay također je slobodan ovog ljeta nakon što je za Atletico Madrid postigao 13 pogodaka u 40 nastupa. Ovaj 30-godišnjak za Nizozemsku je zabio 46 golova u 95 nastupa te će o svojoj budućnosti odlučiti nakon Europskog prvenstva.

image
ISA TERLI Anadolu Agency Via Afp

Već smo pomalo zaboravili na Thiaga Alcantaru, 33-godišnjeg španjolskog veznjaka koji je osvajao Ligu prvaka s Barcelonom i Bayernom. U Liverpoolu je imao dosta problema s ozljedama, u posljednje dvije godine odigrao je samo 29 utakmica te je u potrazi za novim klubom.

S Anfielda odlazi i njegov donedavni suigrač Joel Matip koji se posljednjih pola godine oporavljao od teške ozljede koljena. U svojim redovima žele ga vidjeti Bournemouth i Southampton.

Na popisu igrača sa ‘slobodnim papirima‘ su i Nicolas Pepe, Ryan Sessegnon, Wissam Ben Yedder, Mario Hermoso, Guido Rodriguez, Leandro Barreiro, Alex Berenguer, Kelechi Iheanacho, Andre Gomes...

Ljetni prijelazni rok traje do 30. kolovoza, no igrači bez ugovora mogu pronaći angažman i nakon tog roka.

Linker
01. kolovoz 2024 23:03