SVEN LEIFER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
ČEKA SE SLUŽBENA OBJAVA

Napadač Bayerna stigao u Zagreb, uskoro potpisuje za Dinamo? Doznajemo detalje velikog posla

Imamo i novosti oko dvojca koji je nedavno stigao - Kačavenda i Stojković bit će operirani sljedećeg tjedna
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 14:43

Odlaskom Luke Ivanušeca u Feyenoord, ostalo je upražnjeno mjesto na lijevom napadačkom boku i to je zacijelo i jedina dvoumica koju Dinamov trener Sergej Jakirović ima oko sastava kojeg će sučeliti Sparti u četvrtak u Pragu (19 sati), na uzvratu doigravanja za plasman u Europsku ligu.

Trebao je to biti Luka Stojković, koji je planski i doveden kako bi popunio tu poziciju, no teška ozljeda koljena, koju je, na bizaran način, na zagrijavanju uoči dvoboja s Rijekom, pretrpio nadareni ofenzivni veznjak, udaljit će ga od travnjaka barem do proljeća. Pred Stojkovićem je operativni zahvat i sanacija križnih ligamenata koljena, potom višemjesečni oporavak, sigurno je tek da u Maksimiru neće žuriti s povratkom talentiranog igrača na travnjak, očekuje se stanka od devet mjeseci.

Protiv Rijeke je u momčad na tu poziciju uskočio Antonio Marin. I odigrao je solidnu utakmicu, bio je bolji u prvom dijelu, kad je nekoliko puta prošao pokraj Veige, kojega je nervozni trener Željko Sopić povukao s terena već nakon 20-ak minuta. Marin je imao i lijepu priliku, no opalio je volej sa šest metara preko vrata. Bio je na travnjaku do 60. minute, tada ga je zamijenio Emreli. Jakirović dobro poznaje Marina, točno zna što od njega može dobiti, budući da ga je proljetos trenirao u Rijeci. Stoga neće biti čudno bude li Marin starter i u Pragu i čini se da je najbliži toj poziciji. Među kandidatima su svakako Emreli i Menalo, no obojici više odgovara igra na desnom napadačkom boku (Emreli zapravo najviše voli igrati u sredini). A na toj je desnoj strani zasad nedodirljivi Špikić, ne vjerujemo da će se Jakirović odlučiti za promjenu, pa da Špikića pošalje na lijevi napadački bok. Učinio je to, podsjetimo, Igor Bišćan na uzvratu u Astani, ali Špikić se tamo baš i nije iskazao.

Za utakmicu protiv Sparte nije prijavljen još jedan donedavni Lokomotivin dragulj, Lukas Kačavenda, budući da je u Maksimir došao tek u petak, nakon prve utakmice s češkim prvakom. Da je prijavljen, svakako bi i Kačavenda kandidirao za "Ivanušecovo mjesto", jer se dobro snalazi na svakoj od tri pozicije u napadačkom dijelu veznoga reda. A kad smo već kod Kačavende, opet će morati na operaciju bolnoga koljena. Nešto nije u redu s tim križnim ligamentom, operiranog prošloga ljeta. Nude se razne teorije, jedna je od njih kako je Kačavenda prerano "uletio u žrvanj" i da je tijekom početnog oporavka tijekom jeseni u jednoj privatnoj poliklinici izvan Hrvatske, bio izložen prevelikim naporima...

image
CROPIX

Kačavenda je već obavio dodatne preglede bolnoga koljena, kod hrvatskih i njemačkih medicinskih stručnjaka, jedinstveni je zaključak kako je jedino pravo rješenje - nova operacija! Tim bi se operativnim zahvatom učinjena "šteta" adekvatno sanirala. Kačavenda ide na operaciju sljedećeg tjedna, zahvat će u Zagrebu napraviti dr. Saša Janković, a oporavak će biti u skladu s preporukama Dinamovih liječnika. I Stojkovića će sljedećeg tjedna, dodajmo i to, u Zagrebu operirati dr. Janković.

Dinamo, dakle, ne odustaje od Kačavende i unatoč novoj operaciji na zimu će, kako sad stvari stoje, aktivirati opciju otkupa ugovora od Lokomotive. Podsjetimo da je u petak Kačavenda došao u Dinamo na posudbu do siječnja, uz opciju otkupa ugovora u zimskom prijelaznom roku. To će se, kako sad stvari stoje, i dogoditi, unatoč spoznaji da možda neće ni debitirati u Dinamovu dresu! Zapravo, postoji vjerojatnost da zaigra u nedjelju u Osijeku. Iako nije 100 posto spreman, liječnička je procjena da mu određena minutaža ne bi trebala naškoditi prije operativnog zahvata. A trener Jakirović želio bi ga vidjeti na terenu...

Na kraju je važno istaknuti kako će na novu operaciju Kačavenda sad otići kao Dinamov igrač. A to znači da će po Dinamovim pravilima provoditi i oporavak, neće više biti odlazaka po osobnim željama na rehabilitaciju u razne medijski razvikane centre, niti će se dopustiti rad s privatnim trenerima bez znanja kluba...

Doznali smo i da je Dinamo vrlo blizu dovođenja mladog reprezentativca Hrvatske, Bayernova napadača Gabrijela Vidovića (19), na posudbu do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora. Prema informacijama koje smo dobili, Vidović je doputovao u Zagreb i u srijedu će biti na liječničkim pregledima. Bude li sve u redu, potpisat će ugovor s Plavima i onda bi mogao konkurirati već za nastup u Osijeku, Vidović je igrač koji također pokriva poziciju na lijevom napadačkom boku.

image
RONNY HARTMANN Afp

Dinamo će Bayernu platiti odštetu za posudbu, no ta svota sigurno neće biti iznad 500.000 eura. A zadovolji li Vidović kriterije, pregovarat će se o cijeni otkupa ugovora, no to će sigurno biti znatno manje od četiri milijuna eura, kako je pisalo u nekim njemačkim medijima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 18:20