Vitor Roque

 Agif/DDP Usa/Profimedia
RJEŠENJE ZA MUKE?

Napadač od 40 milijuna eura stigao u Barcelonu. Xavi mu želi dati priliku već idući tjedan

Osiguranje se potrudilo da navijači u zračnoj luci ne uspiju doći do Vitora Roquea
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 27. prosinac 2023. 11:44

Vitor Roque (18) stigao je u Barcelonu i započeo novo poglavlje svoje karijere. Brazilski napadač sletio je u srijedu ujutro u Barcelonu u pratnji roditelja, sestre, nove supruge i njezine obitelji.

Tirginho, kako ga zovu navijači, došao je iz Curitibe preko Sao Paula i Madrida, budući da nije bilo direktnog leta za Barcelonu. Iako je vladala velika navijačka pompa oko dočeka Roquea na aeorodromu, radnici osiguranja spretno su sakrili Roquea i njegovu obitelj, ostavljajući navijače i promatrače bez prve slike Brazilca u katalonskome gradu, prenosi Mundo Deportivo

Barça je sama podijelila prvu fotografiju Vitora Roquea u Barceloni, jednu u kombiju, a kasnije i s gradom u pozadini. Roque će najprije odmoriti u hotelu, a zatim obaviti liječnički pregled u bolnici u Barceloni.

Mladi napadač neće imati puno vremena za odmor budući da Xavi traži od njega da se pridruži treninzima već u petak kako bi se počeo pripremati za prvenstveni dvoboj protiv Las Palmasa 4. siječnja u kojem bi mogao debitirati. Službeno predstavljanje bit će 3. siječnja, točno vrijeme još nije potvrđeno.

Barcelona već neko vrijeme ima problema s realizacijom. U klubu su nezadovoljni formom svojih napadača, posebice Robertom Lewandowskim, za kojega smatraju da ima preveliku plaću, a premalo daje Barceloni koja je vječno u financijskim problemima. Stoga se u Barçi nadaju kako će mladi Brazilac biti njihovo rješenje za muke u napadu.

Linker
05. svibanj 2024 07:45