DAMIR KRAJAC Cropix
INTERVJU ZA SN

Napadač se oprostio od Dinama i otkrio što se događalo uoči transfera: ‘Sa srcem je sve u redu...‘

‘Daj Bože da se Dinamo i ja ponovno sretnemo, da se vratim jednog dana‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 09:12

Fran Brodić definitivno je igrač mađarskog Ujpesta, potvrdu je dobio tek sada iako je transfer iz Dinama odavno objavljen.

- Morao sam čekati zbog dodatnih pregleda srca - kazao nam je Brodić i objasnio:

- Mađarima je trebalo malo duže da zakažu preglede budući da imam neki “bridge” na srcu. To je izvjesni “most”, neka žilica na srcu, tako nešto, ali nije ništa bitno. Napravio sam magnet i CT, sve živo što postoji i sve je uredno. Liječnici su upalili zeleno svjetlo.

Odahnuo je Brodić, sada zadovoljan i veseo. Tako je njegov ugovor s Ujpestom verificiran i postao je valjan.

- To sam isto radio prilikom dolaska u Dinamo. Nije mi to prvi put. Također je sve bilo dobro. Bio sam siguran da će sve biti u redu, ali postojala je doza nervoze jer htio sam da se to riješi što prije.

Kad je Dinamo 26. srpnja izdao priopćenje da ste otišli, dodao je da vam ostaje još liječnički pregled.

- Htjeli su objaviti zato što sam bio u Zagrebu, a željeli su da dođem pogledati prijateljsku utakmicu sa Šahtarom. S obzirom na to, bili su svjesni kako će svi shvatiti da idem kad vide da nisam u konkurenciji za nastup, nego samo gledatelj.

Fran Brodić stasao je u Dinamovoj školi kamo je stigao iz Zagreba, otišao je potom vrlo mlad u Club Brugge, prošao svašta, htio se vratiti na Maksimir, ispunio je želju ovog proljeća, odigrao pola sezone i zabio sedam golova.

- Žao mi je što je moj boravak u Dinamu relativno kratko trajao. Htio sam ostati puno duže, bili su planovi da se zadržim u Maksimiru, ali se, eto, jednostavno tako odigralo. U Dinamu imaju neke druge planove, a ja sam želio negdje imati punu minutažu, zbog toga sam se odlučio za taj korak. Zadovoljan sam kako sam odradio pola sezone u Dinamu, osvojili smo dvostruku krunu, dao sam sedam golova, pogotovo je bitan bio Rijeci u 90+5. minuti.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Iz jedanaesterca, u prijelomnoj utakmici. Da je završilo 0:0, Bijeli s Kvarnera bili bi na finoj bodovnoj prednosti.

- To je moj najljepši i najdraži trenutak u Dinamu, ali i cijeloj karijeri. Zato što je bio jako bitan, presjekao je sezonu. Rijeka bi imala dobru prednost i više samopouzdanja da nije bilo tog pogotka.

Jeste li prilikom dolaska iz Varaždina očekivali da ćete više igrati i bolje kotirati kod trenera Sergeja Jakirovića?

- Nisam. Znao sam kvalitete Dinamovih igrača, pogotovo Petkovića i bio sam svjestan da neću imati punu minutažu. No, dobro je na kraju što se tiče i moje igre i udjela, sve je lijepo završilo za navijače, za nas igrače i klub.

Bitno vam je što imate pravu i jaku uspomenu iz Dinama, da ste nešto odigrali i nešto dali za klub za koji navijate od djetinjstva.

- Tako je. Super je to bilo. Ušli smo izravno u doigravanje Lige prvaka, pa je to ispala najuspješnija Dinamova sezona ikad.

Je li kraj što se tiče Dinama ili ostavljate otvorena vrata da jednom ponovno odjenete plavi dres s malim d na grbu?

- Daj Bože da se Dinamo i ja ponovno sretnemo, da se vratim jednog dana. Meni je u Dinamo najljepše, doma sam, znam sve ljude u klubu, nema ljepše za igrati nego u svojem klubu. Nikad neće nigdje biti ljepše...

Kako ste se odlučili za Ujpest?

- Ponuda je bila povoljna za mene i Dinamo, dobra je liga, kvalitetni stadioni i tereni, država je uređena, Budimpešta je izvrstan grad, gledao sam cijelu sliku. Zadovoljan sam odabirom. Zasad. Vidjet ćemo kako će biti...

Dinamo je inkasirao nešto više od milijun eura, ima i bonuse. Brodić je prije tri i pol godine bio na dnu nakon neuspješne međunarodne karijere. Igrao je za Kustošiju. Kako sada gleda na to?

- Napravio sam veliki posao, trebalo je biti mentalno jak, trenirati, raditi, biti uporan i vjerovati u sebe da iz tako malog kluba kao što je Kustošija možeš jednog dana doći do Dinama i sada do transfera. Još imam dosta za igrati, 27 mi je godina, ispred mene je 7-8 godina jako dobre karijere. Iako, neću reći da ciljam previsoko i predaleko, prvenstveno da dobro igram i onda ćemo vidjeti gdje će me to odvesti.

Ujpest je klub velike povijesti, ali već neko vrijeme nalazi se u drugom planu.

- Imamo novog vlasnika MOL. Ulaže se na sve strane, u igrače, Upravu, djelatnike... Novi stadion dolazi za dvije godine, kamp... Slaže se lijepa priča, imaju velike ambicije. Neće biti lako i neće biti u prvoj sezoni sve ostvarivo.

image


DAMIR KRAJAC Cropix

Ako se zadržite, možda se za koju sezonu sretnete s Dinamom u Europi?

- Daj Bože...

Je li Dinamo i dalje favorit broj 1 za osvajanje HNL-a? Ili pojačani Hajduk može opasnije zaprijetiti?

- Mislim da ne može, da će Dinamo puno dominantnije osvojiti ligu nego prošle godine, iako ima jako puno utakmica u Europi. Volio bih da i drugi klubovi igraju u Europi pa da vide kako je to kad imaš utakmicu dvaput tjedno.

Zašto mislite da će Dinamo sada biti moćniji nego lani? Zato što je posloženiji?

- I zbog toga, ali sjetite se da su previranja u klubu utjecala i na igrače. Ja na proljeće nisam osjećao taj teren, nisam bio u Dinamu prvi dio sezone kad je bilo više problema. Jesen će ovaj put biti bolja. Ako uđu u Ligu prvaka, sezona će biti bogata. Meni je rečeno da ću dobiti šansu ukoliko ostanem jer do zime Dinamo ima 28 utakmica. Što se tiče Liga prvaka, ne znam što očekivati jer novi je model.

Koji je još poseban trenutak iz Dinama?

- Proslava na Trgu, to je uspomena za cijeli život. Jednom se to doživi.

Linker
05. rujan 2024 19:43