Foto: Al Nassr
KRAJ TRANSFER-SAGE

Napokon je gotovo: Marcelo Brozović je postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš u povijesti!

Iz Saudijske Arabije stigla je dugo očekivana vijest, Al Nassr potvrdio je novi veliki posao
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. srpanj 2023. 17:51

Al-Nassr je na svom Twitter profilu konačno potvrdio transfer hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Saudijski klub za kojeg igra i Cristiano Ronaldo objavio je animaciju tetovaže bombe koju Brozović ima na svom vratu.

Posao je sklopljen nakon dugotrajnih i kompliciranih pregovora. Inter će na ime odštete dobiti 18 milijuna eura, dok bi Brozović u Arabiji trebao zarađivati 25 milijuna eura po sezonu uz ugovor na tri godine.

Osim toga, dobit će i velik novac za sam potpis ugovora, te bi ukupno trebao zaraditi čak 100 milijuna eura, javljaju talijanski izvori. Brozović će tako postati najbolje plaćeni hrvatski sportaš u povijesti.

Priča o ovom transferu traje još od prošlog tjedna, no sad su napokon dovršeni pregovori između Intera, Al-Nassra i Brozovića. Isprva se činilo da je sve riješeno nakon što je Inter prihvatio ponudu od 23 milijuna eura za 30-godišnjeg veznjaka koji nije odmah pronašao zajednički jezik sa Saudijcima.

Spominjao se interes Barcelone, te su brojni medijski napisi sugerirali da je Brozović odlučio čekati Katalonce, dok je Interu i Al-Nassru bilo u interesu da se posao što prije realizira.

image
Foto: Al Nassr

Kad se napokon i maratonac Vatrenih složio s odlaskom u Aziju, Al-Nassr je smanjio ponudu na 13 milijuna, što je razljutilo čelnike Nerazzurra. Ulje na vatru potom je navodno dodao i sam Brozović, zatraživši otpremninu od Intera.

Na posljetku su se klubovi ipak dogovorili te je Inter prihvatio ponudu koja se kreće oko 18 milijuna eura.

Proteklih dana Brozović je obavio liječničke preglede, a danas je potpisao i ugovor te je u dobi od 30 godina postao suigračem legendarnog Ronalda.

U Interu je veznjak hrvatske reprezentacije proveo dugih osam i pol godina, odigravši 330 utakmica u crno-plavom dresu nakon odlaska iz zagrebačkog Dinama u siječnju 2015. godine.

Od milanskog velikana oprostio se dojmljivim nastupom u finalu Lige prvaka s Manchester Cityjem.

S Interom je ‘Epic Brozo‘ osvojio naslov prvaka Italije, dva Kupa Italije i dva talijanska Superkupa, dok je s Dinamom bio prvak Hrvatske 2013., 2014. i 2015. godine.

image
Foto: Al Nassr

Sjajne uspjehe ostvario je Brozović s nogometnom reprezentacijom Hrvatske, u kojoj zajedno s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem čini vjerojatno najbolji reprezentativni vezni red u nogometnom svijetu.

S Vatrenima je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine i brončani na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., dok je ovog ljeta osvojio srebro u Ligi nacija.

Odlaskom u Saudijsku Arabiju Brozović okreće novu stranicu u svojoj bogatoj karijeri, a novac kojeg će zaraditi u tri godine ‘u pustinji‘ vjerojatno je i njemu donedavno bio nezamisliv.

O nogometnim motivima može se raspravljati, a navijačima hrvatske reprezentacije najvažnije će biti da Brozović i dalje bude onaj veliki borac, neumorni trkač i sjajni nogometaš na poziciji ‘šestice‘ kakvog su ga navikli gledati svih ovih godina...

- Sigurno da Dalić ne treba brinuti. Kvaliteta utakmica koja će se igrati tamo, kao i tempo lige, su sve jači i bolji. Osim toga, nitko bolje od Dalića ne poznaje taj dio svijeta, i njih dvojica će u svakom slučaju biti od pomoći jedan drugome - komentirao je nedavno za naš list hrvatski trener Krešimir Režić koji je ranije vodio saudijski Damac, a od nove sezone bit će na klupi Al-Taija.

Najplaćeniji hrvatski sportaši

1. Marcelo Brozović (Al-Nassr) 25 milijuna eura

2. Luka Modrić (Real Madrid) 11 milijuna eura

3. Bojan Bogdanović (Detroit Pistons) - 10,85 milijuna eura

4. Mateo Kovačić (Chelsea) 8 milijuna eura

5. Ivan Perišić (Tottenham) 6 milijuna eura

Napomena: riječ je o godišnjim plaćama.

Brozovićeva klupska karijera

2010-2011. Hrvatski dragovoljac

22 utakmice, 1 gol

2011-2012. Lokomotiva

33 utakmice, 5 golova, 3 asistencije

2012-2015. Dinamo Zagreb

96 utakmica, 13 golova,

15 asistencija

2015-2023. Inter

330 utakmica, 31 gol, 43 asistencije

2023. Al-Nassr

Linker
20. travanj 2024 17:58