Marko Marić, Dario Šimić i Igor Bišćan

 RONALD GORSIC Cropix
DARIO ŠIMIĆ:

‘Naš rad u Dinamu su ocjenjivali katastrofično. Ja sam doveo Marka Marića, a Jakiroviću kapa do poda‘

‘Mi smo svi radili za dobro kluba, tu sam uvijek kad god što Dinamu zatreba‘, poručuje Dario Šimić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. listopad 2024. 22:21

Bivši dužnosnik i igrač Dinama Dario Šimić progovorio je u velikom razgovoru za SN o aktualnoj situaciji u klubu, a posebna tema bila je struka, odnosno kvaliteta dovedenih igrača te rad sportskog direktora Marka Marića.

Vi ste doveli Marka Marića. Kakav je on sportski direktor?

- Ja sam ga doveo, Uprava ga je potvrdila. Ima ono što sam govorio - tražimo nove snage i moramo ih izgrađivati. Bio je godinu dana direktor škole te uz mene cijelo vrijeme, tu je mogao steći iskustvo da bude što spremniji kad dođe za sportskog direktora. Stigao je, dobio je tu priliku, a njegov rad ćemo ocjenjivati nakon godinu-dvije. Treba čovjeku dati vremena.

Kako vam se čini razvoj nekih igrača, primjerice Martina Baturine?

- On je ekstra talent za kojeg smo odmah rekli da mora što više naučiti igrati “osmicu”. Box to box. Na taj način će još više doći do izražaja. Na trenutke pokazuje kvalitetu, a ima i puno prostora za napredak. Ova sezona s Bjelicom bit će mu prilično važna. Vidjet ćemo ga u Ligi prvaka. Naravno, ne možeš očekivati od pojedinca da blista ako momčad ne funkcionira. Svi igrači su usko povezani.

Jakiroviću kapa do poda

Darija Šimića smo pitali kakva je njegova ocjena prijelaznog roka? Ima li Dinamo sada kvalitetniju momčad nego lani kad ste bili u Upravi zaduženi za sportski sektor?

- Tada smo se našli usred borbe za vlast u klubu. Mi u Upravi pokušali smo se koncentrirati da napravimo maksimum za Dinamo, ali cijelo prošlo ljeto znali smo da nam odlaze Livaković, Ivanušec i Šutalo. Imali smo taj gubitak. Uvijek su veliki šokovi kad te tako bitni igrači napuštaju. Ovog ljeta nitko nije otišao, što je već golema stvar. U međuvremenu dobili smo jednog Petra Sučića, sada već reprezentativca, kojeg smo, tu izdvajam Igora Bišćana, nekako našli i ostavili. Ta momčad od prošle godine se dograđivala, imali su vremena. Za ocjenjivati je prerano. Nas su ocjenjivali nakon petnaest dana prijelaznog roka, što je bilo dramatično i katastrofično. Pustimo godinu-dvije da procijenimo jesu li neki igrači pojačanja ili prinove. Jako je puno toga na treneru da izvuče maksimum od njih.

Osvrnuo se na bivšeg trenera Sergeja Jakirovića?

- Jakir je napravio veliki posao, kapa mu do poda na svemu što je izdržao, osvojio i izborio, ušao je u Ligu prvaka. Bez obzira na sve, ima moje maksimalno poštovanje. Znam koliko je to teško postići i nositi se sa svim tim stresovima.

Tu sam uvijek kad god što Dinamu zatreba

Lani 10. listopada Dario Šimić podnio je neopozivu ostavku na mjesto u Upravi kluba. Tada su bili napadi da je momčad slaba, nakon poraza od Hajduka i Ballkanija u Konferencijskoj ligi, ali kasnije je Dinamo osvojio dvostruku krunu, Što danas možete reći o tome, jeste li otišli s gorčinom, pitali smo ga.

- Ma, to je već prošlost, to sam zaboravio... - nasmijao se Dario i nastavio:

- Mi smo svi radili za dobro Dinama, dali smo koliko smo znali i koliko smo mogli. To je tak... Tu sam uvijek kad god što Dinamu zatreba. Sada s velikim iskustvom koje sam proživio tih mjeseci. Dao sam ulaskom u Odbor za sponzorstva podršku novom vodstvu. Mislim da imaju poštenja i veliku ljubav prema Dinamu. Moja je potpora ovog časa više simbolična, ali ističem da mi dinamovci moramo držati tu priču novog puta kojim je klub krenuo. Kako može Dinamo funkcionirati? Ako ne dođe neki fond pa uloži u njega 200 milijuna eura, onda je ovaj put kojim sada ide jedini normalan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 10:27