ANDREAS SOLARO Afp
TELEVISA PRESENTA

Navijači ga naganjali po gradu, spasio je živu glavu bijegom u Tursku, a sada je spremio osvetu

U samo četiri godine s klubom proživio je najljepše, ali i najgore trenutke
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. lipanj 2023. 16:34

Nakon što je Francesco Totti zaključio svoju 24 godina dugu vezu s Romom, pristaše Vučice pronašle su idealnog nasljednika, a njegovo je ime - Nicolò Zaniolo. Sve je počelo kao iz snova, već u prvoj sezoni nakon dolaska iz Intera, 19-godišnji Zaniolo proglašen je najboljim mladim igračem u talijanskoj Serie A. Tri godine kasnije, svojim je pogotkom u finalu Konferencijske lige protiv Feyenoorda donio Romi prvi europski trofej, a sebi titulu nedodirljive legende i novog Princa Rima? Možda ipak ne...

Tog je ljeta Roma dovela Paola Dybalu iz Juventusa, igrača koji se već etablirao kao nogometna zvijezda u Italiji, ali i šire. Nasljednik Lionela Messija u Argentini, tepali su mu, a u Rimu ga je dočekalo preko 10 tisuća navijača. Status Zaniola bio je ugrožen. Rim je možda dobio ‘‘Princa‘‘, ali sada je došao kralj.

image
LIVE MEDIA PUBLISHING GROUP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Live Media Publishing Group/Alamy/Alamy/Profimedia

Zaniolo je pao u drugi plan, kako su Talijani pisali, završio je izvan momčadi zbog depresije, a onda je odlučio jednom zauvijek raskrstit s Romom. Klub je prihvatio ponudu Bournemoutha, Jose Mourinho je bio apsolutno spreman odreći se svog igrača, ali obitelj Zaniolo nije imala takve planove. Oni su bili protiv odlaska u redove kluba koji se u tom trenutku borio za ostanak, te su Nicu vidjeli u Milanu ili Tottenhamu, stoga su odlučili pokrenuti sudsku tužbu protiv kluba. Osim s trenerom, Zaniolo si je otvorio poziciju na još jednom ratištu, možda i najgorem od svih - navijači su ga uzeli pod zub. Oni najekstremniji otišli su toliko daleko da su ga naganjali automobilom po gradu i prijetili mu smrću pa su njegovi posljednji dani u Italiji bili obilježeni intervencijom policije. Na kraju je otišao u Galatasaray za 15 milijuna eura uz moguće bonuse. Međutim, sudeći po izjavama čini se da razmišlja o povratku na Čizmu tako da na brutalan način zabije nož u leđa Romi. Juventus je pokazao interes za njegove usluge, a Zaniolo se o svemu osvrnuo u intervjuu za La Gazzettu dello Sport.

image
FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp

- Sretan sam u Istanbulu i imam ugovor do 2027. godine, no ako do kraja kolovoza stigne ponuda koja odgovara i meni i klubu, razmotrit ćemo je. Juventus je Juventus! Čak i bez sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima, pridružio bi im se! - rekao je Zaniolo pa otkrio detalje koji će se dodatno svidjeti navijačima Stare dame.

- Navijam za njih od malih nogu, a na Paula Pogbu gledao sam kao na idola. Igranje za Juventus je nešto što bi ispunilo moj san i učinilo me sretnim...

Osvrnuo se na kraju i na Romu.

- Ona je važan dio mog života, bilo je sjajnih trenutaka, ali i vrlo ružnih. Nadam se da će u budućnosti osvajati trofeje. Vječno ću im biti zahvalan kao i treneru.

Linker
01. svibanj 2024 03:36