Ramon Mierez

 VLADO KOS/Cropix
SENZACIJA NA POMOLU

Ne dođe li Slovenac, Dinamo bi mogao ukrasti Miereza! Frigan je sve dalje, nova opcija je mladi Vatreni

Javio nam se sportski direktor Maribora, priča s Vipotnikom je jako realna, ali pod drugim uvjetima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. svibanj 2023. 14:44

U slovenskim medijima se pojavila informacija da je Dinamo ponudio Mariboru za centarfora Žana Vipotnika 3,5 milijuna eura, te uz tu cifru i dva svoja igrača, Luku Menala i Marija Ćužea. Međutim, iz klupskih izvora saznajemo da to nije istina, te da takva ponuda nije odaslana. Kažu nam da to ne dolazi u obzir, jer da nikome ne pada napamet uz ionako veliku cifru Mariboru pokloniti vrijednog i kvalitetnog igrača kao što je Menalo, čija cijena na Transfermarktu iznosi dva milijuna eura, ali niti isto tako dobrog Ćužea koji po istoj stranici vrijedi 700 tisuća eura.

image

Žan Vipotnik

NK Maribor

Dakle, od te kombinacije nema ništa. Što ne znači da Vipotnik neće doći u Dinamo, zainteresiranost plavog kluba i dalje postoji, velika je, no pod drugim uvjetima. U utorak smo se čuli sa sportskim direktorom Maribora Markom Šulerom koji nam je kazao da priča oko dolaska Žana Vipotnika u Dinamo ima sasvim realne izglede. Neće biti u okvirima koje su objavili slovenski mediji, ali definitivno bi se moglo dogoditi, rekli bi da je dolazak mladog slovenskog reprezentativca dosta izgledan.

Sve je dalje mogući transfer Matije Frigana iz Rijeke, jer navodno mladi i perspektivni riječki napadač ima ponudu od šest milijuna eura, pa se Dinamo u tu trku za njim ne može upustiti. Dinamo bi za njega najviše mogao ponuditi 2,5 milijuna eura i mogući ostanak Nike Jankovića na Rujevici. Također, nema niti pomaka kad se radi o eventualnim transferima Lukasa Kačavende i Luke Stojkovića, jer kako govore naše informacije, ‘bog i batina‘ Lokomotive Božidar Šikić ima financijske zahtjeve koje Dinamo ne želi i ne može ispuniti.

image

Matija Frigan

Damir Škomrlj/Cropix

Međutim, pojavljuju se i neke nove ideje, naročito kad su napadači u pitanju. Dinamo gleda dugoročno, pa se osim Vipotnika potiho šapće da bi možda zgodan izbor za Dinamo bio - Ramon Mierez! Osječki centarfor ponovno je u sjajnoj formi, djeluje zaista sjajno u posljednje vrijeme, pa i nije neko čudo da za njega postoji interes. Njegova cijena na Transfermarktu iznosi dva milijuna eura, Osječani bi vjerojatno tražili više, ali postoje nadanja da bi se moglo doći do nekog aranžmana koji bi zadovoljio sve strane. Pa kad već nije uspjelo s dovođenjem Belje, možda bi u plavi dom mogao preseliti Mierez.

A kad smo već kod Osijeka, opet se pojavila priča da Dinamo želi dovesti stopera, Adriana Leona Barišića. Vjerojatno se sjećate, to je ona priča vezana uz Zdravka Mamića, koji je također imao ideju dovesti tog 21-godišnjeg mladića u Maksimir, ali tada se tome suprotstavio tadašnji član Uprave Krešimir Antolić jer mu se nisu sviđali uvjeti Barišićevog dolaska.

Uglavnom, primijetili ste, Dinamo se neće razbacivati novcem u ovom ljetnom prijelaznom roku, jer novaca i nema previše. Naravno, stići će izlaznim transferima, ali dok se to ne ostvari, u klubu žele biti oprezni, ne dovoditi u pitanje likvidnost kluba. Neka razmišljanja idu prema tome da se neki igrači dovedu na posudbu. Ako Dinamo ipak ne uspije dovesti nabrojane napadače koji se dovode u vezu s plavim klubom, možda Dario Šimić uz naravno dogovor s trenerom Bišćanom i Upravom posegne za svojim sinom - Rokom!

image

Roko Šimić

Ronald Goršić/Cropix

Roko Šimić je igrač Red Bull Salzburga na posudbi u Zurichu, posudba mu istječe ovog ljeta. Može se dogovoriti sljedeća, ona u Dinamo. Uopće nije upitno koliko Igor Bišćan cijeni Roka, bio mu je najbolji strijelac u U-21 reprezentaciji... Pred Dinamom je zaista zanimljivi prijelazni rok.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 06:06