Mihael Mikić

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
OTKAZ HRVATIMA U SLOVENIJI

‘Neka sad netko kaže da su stvari u nogometu normalne! Odradili smo trening, pozvali su Krznara i dali nam otkaz‘

‘Ugovor je raskinut na klupsku štetu i trebali bi nam isplatiti sve ugovorne obveze, priča Mihael Mikić
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. srpanj 2024. 15:35

Damir Krznar više nije trener slovenskog prvaka Celja! S njim je otišao i kompletni stručni stožer, a za novoga je trenera praktički preko noći postavljen Španjolac Alberto Riera, koji je lani proveo mjesec i pol na klupi Celja, no kad ga je pozvao Bordeaux, odmah je odlepršao u Francusku, ostavivši Celjane na cjedilu.

Bordeaux se, podsjetimo, prije nekoliko dana raspao, Riera je postao slobodan trener i slovenski ga je klub, u nedjelju prije podne, opet angažirao! Tako je odjednom bez posla ostao Krznar, uspješnom hrvatskom stručnjaku, koji je Celju donio naslov prvaka, uručen je naprasni raskid ugovora.

Čudna priča, a potankosti razlaza s Celjem otkrio nam je Krznarov pomoćnik, Mihael Mikić:

- Sve se naglo dogodilo. I teško je to sve objasniti, ali i shvatiti. Pogledajmo samo naše rezultate, prošle smo sezone preuzeli klub kad je imao dva boda prednosti ispred drugoplasiranoga, a naslov smo osvojili s 15 bodova viška! Ušli smo u kvalifikacije za Ligu prvaka, nakon 12 godina Celje je prošlo prvu europsku prepreku, dvjema pobjedama (5:0, 2:1), preskočili smo Floru iz Tallinna. Prošloga smo tjedna, nadalje, u 2. kvalifikacijskom kolu za ulazak u LP igrački "razbili" Slovan iz Bratislave u prvoj utakmici u Celju. Završilo je 1:1, nadigrali smo Slovake i promašili niz velikih prigoda. Pa ne možemo Krznar ili ja zabijati golove, naš je napadač u tri navrata s pet metara pogodio njihova vratara u nogu! No, svejedno imamo aktivan rezultat i siguran sam da bismo ih na uzvratu u Bratislavi eliminirali - u jednom nam je dahu rekao Mikić.

image

Damir Krznar

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Potom je nastavio:

- Sve je to baš čudno... U nedjelju prije podne normalno smo odradili trening i kad smo planirali otići sa stadiona, vidjeli smo da se okupila klupska uprava. Pozvali su Krznara i rekli mu da raskidaju ugovor s nama! Bez previše objašnjenja. Ugovor je raskinut na klupsku štetu i trebali bi nam isplatiti sve ugovorne obveze, nadam se da će tako i biti - govorio nam je Mikić, ne krijući razočaranje ovakvim raspletom...

- Naravno da nam je žao, vjerovali smo da ćemo napraviti još bolji posao. Gledajte, Krznar je prije mjesec-dva imao konkretne i bogate ponude (Saudijska Arabija, UAE) i o tome je korektno, jer je Damir častan i pošten čovjek, razgovarao s klupskim čelnicima. Ugovor s Celjem traje nam do ljeta sljedeće godine, pa ih je obavijestio da ga zovu na Bliski istok i pitao ih je imaju li možda neke sumnje u naš rad? Odgovorili su "ma ne, želimo da ostanete, sve je sjajno, napravili ste vrhunski posao"! I onda se dogodi ovo, praktički smo preko noći smijenjeni, bez konkretnoga razloga. I nek‘ mi sad netko veli da su stvari u nogometu normalne, da je važno poštenje, ili da te drži rezultat. Ma ništa od toga, sve ovisi o samovolji nekih ljudi koji odlučuju i igraju se ljudskim sudbinama - rekao nam je Mikić.

Linker
02. rujan 2024 15:03