Kristijan Lovrić

 MARKO JURINEC Cropix
MERCATO U OSIJEKU

Nekad je bio jedan od najboljih igrača HNL-a, a sad bi mogao otići u Rusiju? Boto dovodi i svoje prvo pojačanje

U začetku zanimljivi transfer-raspleti i potencijalni poslovi u Opus Areni
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. siječanj 2024. 14:43

Naoko, zimski prijelazni rok među Bijelo-plavima prolazi mirno. Klub su zasad napustili oni za koje se već neko vrijeme znalo da će otići, a stigao je tek Roko Jurišić. No, istovremeno su u začetku zanimljivi raspleti i potencijalni poslovi.

Naime, za Kristijana Lovrića ozbiljan interes pokazao je jedan ruski prvoligaš. Potencijalni posao tek je u začetku, što znači da Osijek još nije dobio službenu ponudu o kojoj bi se mogao odrediti, odnosno, prihvatiti je ili odbiti, no ona bi vrlo izvjesno trebala biti zaprimljena u danima koji slijede. Naime, prijelazni rok u Rusiji otvara se tek za tjedan dana, odnosno, 25. siječnja, i traje do 22. veljače. Zasad tako možemo tek utvrditi da ozbiljan interes postoji, ali i samo špekulirati koliko je Lovrićev odlazak blizu ili daleko, odnosno, je li ruski klub zainteresiran za transfer ili plaćenu posudbu s opcijom otkupa. Za Lovrića je, prethodno ove zime, zanimanje pokazao i jedan klub iz Kine, ali taj interes nije pretočen u ponudu zbog koje bi se uopće i sjelo za stol.

Naravno, u Osijeku bi i prije završnice prijelaznog roka htjeli znati na čemu su kako bi u slučaju prodaje Lovrića stigli intervenirati na transfer-tržištu.

Kristijan Lovrić je u Osijek stigao prije dvije zime, u veljači 2022., iz Gorice u transferu "teškom" 1,7 milijuna eura. To je i dalje drugi najveći ulazni posao u povijesti kluba nakon kupovine Ramona Miereza, a prošla sezona bila mu je napadačkim učinkom i najbolja otkako je među Bijelo-plavima s postignutih šest golova u svim natjecanjima uz još dvije asistencije.

Inače, prema ruskom tržištu iz Osijeka su ljetos transferirali jednog igrača nakon što je Rubin iz Kazana platio 1,2 milijun eura uz dodatne bonuse za Mirlinda Dakua, a postojao je i interes jednog kluba koji je potvrđen i konkretnom ponudom za Ramona Miereza. Argentinac, međutim, nije bio zainteresiran za odlazak u Rusiju, a ni u klubu s Opus Arene nisu baš "zagrizli" za tu ponudu.

image

Enis Cokaj

RONALD GORSIC Cropix

Cokaj se vraća u HNL?

S druge strane, što se dolazaka tiče, i dalje nema konkretnih pomaka, što ne znači da ih u idućim danima neće i biti. Sportski direktor Bijelo-plavih Jose Boto najavio je kako klub neće srljati u zimskom prijelaznom roku u kojem je, kako je rekao, "lako pogriješiti", no to ne znači kako ne "češlja" tržište u potrazi za igračima koji bi podigli aktualni kadar. Dvojica-trojica novih igrača svakako se očekuju u svlačionici Osijeka u nastavku sezone, a jedan bi trebao biti Enis Cokaj, za koga su koraci prema dolasku pokrenuti tjednima prije nego što je Portugalac preuzeo funkciju.

Pregovori s Panathinaikosom nisu išli glatko jer isprva je grčki klub pristajao samo na plaćenu posudbu i to bez opcije otkupa idućeg ljeta. Osijek je, pak, zanimalo isključivo dugoročnije rješenje, odnosno, posudba s unaprijed definiranom cijenom otkupa ili barem dugoročnija posudba albanskog veznjaka, a koja se neće svesti na samo nekoliko mjeseci. Na koncu će grčki klub vjerojatno i pristati na takvu opciju. Prethodno, međutim, Cokaj i njegov aktualni klub moraju sjesti za stol. Naime, Grci mu prije nego što ga pošalju u Osijek žele produljiti aktualni ugovor koji mu istječe u ljeto 2026. na još godinu dana, a tek potom proslijediti dalje.

U grčkim medijima posljednjih dana sporadično su se bavili s budućnosti albanskog veznjaka. Tvrde tek kako Fatih Terim u proljetnom dijelu sezone neće ozbiljno računati na Cokaja, zbog čega je izvjestan njegov privremeni odlazak. Dodaju i kako je Panathinaikos u pregovorima s jednim hrvatskim klubom, ne navodeći pritom njegovo ime.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. ožujak 2024 03:04