Jevhen Konopljanka

 KRZYSZTOF POREBSKI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Krzysztof Porebski/zuma Press/profimedia
JE LI DOŠAO KRAJ?

Nekad su se za njega otimali velikani, a sada je na dnu: Bivša zvijezda odigrala 54 minute pa dobila ‘cipelu‘

Jevhen Konopljanka je neslavno završio sa svojim posljednjim angažmanom u rumunjskom Cluju
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2024. 07:30

Jevhen Konopljanka jedno je vrijeme bio potpuni hit u europskom nogometu. Ukrajinski krilni napadač je igrao odlično, bio utjelovljenje modernog nogometaša, a nogometni velikani su se otimali za njega. Iz Dnjipra je otišao u Sevillu, a kasnije je otišao u Schalke. Najveća vrijednost mu je bila 25 milijuna eura, ali zbog mnogih ozljeda nikada nije ostvario svoj potencijal.

Karijeru je 2019. pokušao spasiti u Šahtaru, ali ni tamo se nije naigrao pa je u veljači 2022. godine otišao u poljsku Cracoviju. Nju je prošlog ljeta zamijenio rumunjskim Clujom, ali opet su ga ozljede udaljile od terena. Nastupio je Konopljanka u samo četiri utakmice za rumunjski klub te u njima skupio 54 minute, a danas je Cluj objavio kako raskida ugovor s njim.

Je li ovo znači i kraj karijere za 34-godišnjeg nogometaša ostaje tek za vidimo, ali Konopljanka će u svakom slučaju ostati upisan u povijest ukrajinskog nogometa. Uostalom, s 87 nastupa je osmi, a s 21 gola treći na listi najuspješnijih tamošnjih reprezentativaca.

Linker
27. travanj 2024 08:31