SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA Seskimphoto/seskimphoto/profimedia
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Nenad Bjelica otkrio susjedima: ‘Spreman sam za novi posao, došlo je vrijeme za takvu kvalitetnu ligu‘

‘Sazrelo je vrijeme da Hajduk dođe u tu bitku s Dinamom i Rijekom koju ne treba zaboraviti‘
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2023. 12:46

Nenad Bjelica progovorio je za bosanske medije o sljedećim koracima u svojoj karijeri, nakon što je u listopadu otišao iz Trabzonspora.

Povezivalo ga se posljednjih mjesec dana s brojnim klubovima, a jedan od njih je i bečki Rapid.

"Ne mogu niti demantirati niti potvrđivati puno toga što piše. Puno tu ima neistina i spekulacija. Niti želim, niti trebam to komentirati. Spreman sam za novi posao. Kada će doći, to ja ne znam. Takve stvari se razviju preko noći. Ako vidim da je projekt dobar i kvalitetan za mene i mogu obitelj, onda ću se odlučiti za tako nešto. U ovom trenutku mi je prioritet Europa. Imao sam dosta ponuda u ovih mjesec dana iz arapskih zemalja, Kine, Japana, Amerike, međutim želim ostati u Europi i ići u neku od najboljih europskih liga i tamo se izboriti za dobro ime i status. Vidjet ćemo hoću li to uspjeti. Spreman sam za to, 16 godina sam trener, preko 570 utakmica na klupi, mislim da je sazrelo vrijeme da dođem u neku takvu kvalitetnu ligu", rekao je Bjelica za Sportske.ba.

Bosanskohercegovačkim medijima posebno je zanimljiv jer ga se ovih dana spominje i kao kandidata za preuzimanje tamošnje reprezentacije.

"Ne, nisam imao nikakav kontakt. Nikada mi ta opcija nije bila predočena. U zadnjih pet godina sam radio u kontinuitetu, samo sam imao dužu pauzu od osam mjeseci između Osijeka i Trabzona. Stalno sam bio zaposlen, a dok sam zaposlen, onda to nije ni realna opcija. Hoće li nekada biti realna opcija, vrijeme će pokazati. Pitanje je i hoće li BiH biti zainteresirana i uputiti poziv."

Osvrnuo se i na borbu za naslov prvaka u HNL-u.

"HNL vidim ujednačen. Rijeka, Hajduk i Dinamo imaju velike šanse da budu prvaci. Hajduk je ljetos doveo dosta kvalitetnih igrača, taj kontinuitet koji su imali dvije godine dobrih rezultata se nastavlja i u trećoj sezoni. Sazrelo je vrijeme da dođu u tu bitku s Dinamom i Rijekom koju ne treba zaboraviti. Mislim da će do zadnjeg kola biti bitka između ta tri kluba za osvajanje prvenstva."

Linker
01. ožujak 2024 20:28