Josip Stanišić

 SASCHA SCHUERMANN Afp
NEIZVJESNA SUDBINA

Nepobjedivi Vatreni još ne zna gdje će igrati: Osvojio je naslov, odigrao sezonu života, a sad čeka veliki dogovor

‘Dok god se ništa ne promijeni, pretpostavljam da će se vratiti u Bayern‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. svibanj 2024. 18:33

Josipu Stanišiću (24) kao najbolja odluka karijere pokazala se što se prošlog ljeta odlučio iz Bayerna otići na posudbu u Bayer. Postao je dio "Nepobjedivih", momčadi koja je ove sezone osvojila Bundesligu i koja je pred nevjerojatnim postignućem da sezonu zaključi bez poraza i sa tri osvojena trofeja.

Pojedini njemački mediji prije nekoliko dana su prenijeli kako se hrvatski nogometaš ne želi vratiti u Bayern s kojim inače ima ugovor do ljeta 2026., no istina je drugačija. Leverkusenu su vezane ruke oko hrvatskog nogometaša. Naime, predsjednik Uprave kluba iz Leverkusena Fernando Carro kazao je za Welt TV kako Bayer u ugovoru o posudbi nema opciju otkupiti Stanišića.

- Situacija s Josipom je takva da ima ugovor s Bayernom. Dok god se ništa ne promijeni, pretpostavljam da će se vratiti u Bayern. Ako će imati drugu želju, on ili njegovi menadžeri će razgovarati s nama, ali to trenutno nije slučaj - rekao je Carro.

Stanišić je, inače, ove sezone odigrao 36 utakmica za Leverkusen u svim natjecanjima od kojih je u njih 24 bio starter te upisao četiri gola i šest asistencija. Do konca sezone s Bayerom će biti u prilici podići još dva pokala - u finalu Europske lige Leverkusen će igrati protiv Atalante, a u finalu njemačkog kupa protivnik će biti Kaiserslautern.

Linker
22. lipanj 2024 14:50