Foto: NK Vojnić
HRABAR POTEZ

Nestvaran transfer: Bivši Vatreni završio u petoj hrvatskoj ligi! ‘Jedno od najvećih imena koje je igralo ovdje‘

Poznato ime pristupilo je klubu uoči početka priprema za novu sezonu u 4. Nogometnoj ligi Središte
Piše: Marijan BakićObjavljeno: 20. srpanj 2024. 09:31

Nogometnom klubu Vojnić ‘95 za novu sezonu u 4. Nogometnoj ligi Središte pristupio iskusni Nikola Pokrivač (38), bivši hrvatski reprezentativac. Podsjećamo da je Pokrivač u dosadašnjoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao, između ostalih, za zagrebački Dinamo, Monaco, austrijski RB Salzburg, Rijeku i Slaven Belupo. Ubilježio je također i 15 nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, te sudjelovao na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. U prošloj sezoni igrao je za Tigar iz Svete Nedelje, a sada je odlučio prihvatiti ponudu kluba iz Vojnića.

Realizaciju transfera su pomogli predsjednik kluba Saneli Klasan Valentić, načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić i dakako sponzori.

- Nadam se što boljim rezultatima, veselim se novoj sezoni - rekao je Pokrivač, te dodao da će nastojati pomoći klubu.

Naravno, najzadovoljniji je ovim transferom trener Vojnića Matija Mingo Mišić. Želio je dovesti Pokrivača u klub još prošle godine, no prelazak tada nije realiziran jer je Vojnić tada ispao iz Četvrte lige. Pokrivač je prijatelj s Mingom jr., a poznato je i da je Mišić dobar prijatelj s Lovrenom, pa možda i u tome ima neke poveznice. No, kako god bilo, iskusni Nikola Pokrivač bit će uzdanica treneru i dobitak za vojnićku momčad koja se ove sezone vratila u 4. Nogometnu ligu.

- On je sigurno jedno od najvećih imena koje je zadnje vrijeme igralo na nogometnim travnjacima Karlovačke županije. Nadam se da će uz njega stasati mlađi igrači i da ćemo svi od njega ponešto naučiti - rekao je Matija Mingo Mišić.

Također, svi bitni igrači ostali su u Vojniću, a došlo im je i još pet prinova - iz Krnjaka Mirko Brkić, iz Duge Rese Jan Horvatić, iz Vatrogasca Franko Bogut, iz Jaske-Vinogradara Luka Rupčić, te iz Austrije Igor Mačešić.

Pripreme Vojnića ‘95 za novu sezonu započinju u ponedjeljak, 22. srpnja u 19 sati, a već sada imaju dogovorenih pet pripremnih utakmica.

Linker
20. srpanj 2024 09:39