Dario Šimić

 RONALD GORSIC Cropix
HRVAT U DRESU AJAXA

‘Nevjerojatno mi je da ga nisu prepoznali u Zagrebu ili Istri, a jedna mi je stvar još nevjerojatnija...‘

Sportski direktor Dinama biranim je riječima govorio o novom pojačanju četverostrukog prvaka Europe
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 19:34

Nizozemski nogometni velikan Ajax iz Amsterdama objavio je kako je angažirao 24-godišnjeg hrvatskog braniča Jakova Medića, dosadašnjeg člana njemačkog drugoligaša Sankt Paulija, te je s njim potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Jakov Medić do sada je našoj nogometnoj javnosti možda najviše bio poznat kao nećak Darija Šimića.

- S Jakovom sam počeo malo više surađivati kad mu je bilo 15 godina. Davao sam mu savjete, određene smjernice, pokušavao mu otvoriti i vrata nekih klubova. Nažalost, nisam mu baš po tom pitanju bio od velike koristi. Nevjerojatno mi je da ga nisu prepoznali u Zagrebu ili Istri, a još nevjerojatnije da ga nitko od drugoligaških klubova nije želio. Na puno sam vrata pokucao, ali uzalud. Teško mi je to padalo, jer sam vidio da Jakov ima kvalitetu, ali kako je prezentirati kad ti nitko ne da šansu? Tada je i on vidio koliko je teško dobiti priliku, bez obzira što sam kao ja stajao iza njega. Na svu sreću, uvijek je bio čvrsto na nogama, skroman, a toliko odlučan pa mu nije bilo teško krenuti iz Vinogradara - rekao je Dario Šimić.

Jeste li tada mogli pomisliti da će završiti u Ajaxu?

- Naravno da nisam, premda sam bio siguran da će biti igrač koji će moći živjeti od nogometa. Ima odlično tijelo, dobru brzinu, a kao mlađi je igrao i stopera i zadnjeg veznog, što mu je puno pomoglo u tehničkom i taktičkom segmentu nogometa. Fantastičan je profesionalac i ne poznaje strah, niti izgubljenu situaciju. Takav igrač negdje mora isplivati. Eto, Jakov je isplivao u Njemačkoj.

Neće mu biti lako u Ajaxu?

- Budimo realni, dobar dio naših reprezentativaca bi se morao jako namučiti da bude starter u Ajaxu, jer to je vrhunska momčad koja uvijek ima nogometne zahtjeve na vrhunskoj razini. Jakova čeka velika bitka za minutažu, a on je toga jako dobro svjestan. I siguran sam da neće ustuknuti ni milimetra u toj borbi. S druge strane, sada ima pravo malo i uživati jer je obukao dres Ajaxa, što će mu donijeti još samopouzdanja i novi motiv za rad. A sve što tamo napravi bit će veliki bonus kad pogledaš put koji je prošao kroz karijeru. Jakov može biti ponosan, jer će se njega često navoditi kao putokaz mnogim igračima.

Linker
06. svibanj 2024 02:34