NUNO BRITES/-/PROFIMEDIA Nuno Brites/-/profimedia
I POSUDBA JE OPCIJA

Nijemci tvrde da Bjelica želi dovesti napadača Vatrenih, već je jednom bio u njihovim redovima

Trenutačno održava tržišnu vrijednost procijenjenu na 8 milijuna eura na Transfermarktu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 07. siječanj 2024. 22:46

Napadač Benfice Petar Musa se vratio na popis meta njemačkog bundesligaša Union Berlin, kojeg odnedavno vodi Nenad Bjelica, tvrdi Kicker. Klub iz njemačke metropole već jednom je uzeo hrvatskog reprezentativca na posudbu tijekom druge polovice sezone 2020./21.

image

Petar Musa

PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/PROFIMEDIA Patricia De Melo Moreira/afp/profimedia

Tadašnji igrač Slavije iz Praga zabio je jedan gol u 14 bundesligaških nastupa za Berlinčane tijekom kratkoročne posudbe, a dodao je i tri asistencije. Musa je preselio u portugalskog prvaka u ljeto 2022., te je postigao 17 golova u 63 nastupa. Ipak, ove sezone nema pretjeranu minutažu kod trenera Rogera Schmidta, upisao je samo pet prvenstvenih startova u 16 kola. Musa je ove sezone upisao je pet prvenstvenih pogodaka.

I posudba je opcija

Benfica je navodno tražila odštetu od 15 milijuna eura za njega prošle sezone od zainteresiranih klubova, ali taj bi iznos sada mogao biti znatno manji. Musa trenutačno održava tržišnu vrijednost procijenjenu na 8 milijuna eura na Transfermarktu. Posudba napadača, koji je pod ugovorom s Benficom do 2027. godine, također bi mogla biti opcija.

image

Timo Werner

RONNY HARTMANN Afp

Nadalje, Tottenham je doveo napadača Red Bull Leipziga Tima Wernera, otočki mediji prenose da su klubovi dogovorili posudbu koja bivšeg igrača Chelseaja vraća u Premier ligu do kraja sezone 2023./24. Postignut je sporazum o posudbi s opcijom kupnje za koju se vjeruje da će iznositi 15 do 20 milijuna eura. Englezi će pokriti Wernerovu punu plaću do kraja ove sezone, a 27-godišnjak mora još samo proći liječnički pregled.

Nijemac je 2020. zamijenio RB Leipzig za Chelsea uz odštetu od 50 milijuna eura, ali nije uspio prenijeti svoju golgetersku formu iz Bundeslige u zapadni London. Zabio je 23 gola u 89 nastupa za momčad sa Stamford Bridgea, ali se vratio u RB Leipzig u ljeto 2022. nakon što je prethodne sezone upisao samo 15 startova u Premier ligi. Werner je do sada u ovoj sezoni nastupio 14 puta za RB Leipzig, postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

image

Saša Kalajdžić

ULI DECK Dpa Picture-alliance Via Afp

Poznato lice vraća se u Bundesligu, i to u Eintracht, riječ je o napadaču engleskog Wolverhamptona Saši Kalajdžiću. Austrijski reprezentativac proveo je tri sezone u Stuttgartu između 2019. i 2022. postigavši 24 gola u 60 susreta. Potom je prešao u momčad iz Premier lige za 18 milijuna eura. Međutim, Kalajdžić je pretrpio ozbiljnu ozljedu koljena u debiju samo tri dana nakon što je potpisao. Prošlo je skoro godinu dana do drugog nastupa na početku tekuće sezone, a do sada je upisao 13 utakmica i postigao tri gola za Wolverhampton. U Frankfurtu su odredili dovođenje novog napadača kao jedan od prioriteta u aktualnom prijelaznom roku. Taj će potez dati Kalajdžiću priliku za redovitije startove (i golove) kako bi se pokušao vratiti u sastav Austrije za Euro ovog ljeta.

Linker
30. travanj 2024 16:56