Motivio/imago Sportfotodienst/profimedia
TO JE TO?

Nijemci tvrde: Dogovoren je posao stoljeća! Gvardiol potpisuje za City, na Maksimir stiže golemo bogatstvo

Hrvatski reprezentativac navodno je jako blizu novog kluba
Piše: SNObjavljeno: 01. kolovoz 2023. 18:42

Avion iz Leipziga je u utorak sletio u Manchester, a na tom letu nije bio i Joško Gvardiol, piše Bild koji dodaje kako je posao stoljeća usprkos tome blizu finalizacije.

Gvardiol bi do kraja tjedna trebao postati novi igrač engleskog velikana koji je nastavio pregovore s Nijemcima, a Bild piše kako ne treba čuditi ako sve bude realizirano već u srijedu. Pregovori se, naravno, vode oko visine odštete, odnosno u ovom slučaju bonusa koje bi Leipzig mogao dobiti.

Manchester City nudi 90 milijuna eura, a Leipzig traži 100 milijuna i tu se još pokušava smanjiti razlika, ali dogovor je vrlo blizu. Ode li i za 90 milijuna eura, Gvardiol će i dalje srušiti rekord za obrambenog igrača kojeg trenutno drži Harry Maguire koji je u Manchester United stigao za 87 milijuna eura.

Isti izvor podsjeća da Leipzig 20 posto od zarade mora proslijediti i Dinamu, a morat će uložiti i u zamjenu za Gvardiola. Zamjenu su, tvrde francuski mediji, pronašli u 23-godišnjem braniču Lyona Castellu Lukebi za kojeg nude 34 milijuna eura nakon što su im Francuzi odbili ponude od 27 i 30 milijuna eura.

Linker
19. svibanj 2024 20:12