RONNY HARTMANN Afp
JAVLJAJU TALIJANI

Niko Kovač kreće po bivšeg Vatrenog! Otvorio mu je vrata reprezentacije i vodio ga u Brazil, klub ga otpisao

Hrvatski napadač ne igra sezonu karijere, kritičari ga često ‘razapinju‘
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 01. svibanj 2023. 14:01

Bez nekih većih zadrški možemo reći da Ante Rebić ne igra svoju sezonu karijere. Talijanski mediji često ga razapinju da kada se nalazi u udarnoj postavi Rossonera, na terenu kao da niti ne postoji te se naveliko govori da će na ljeto biti primoran tražiti novu sredinu, a čini se da bi se mogao vratiti u njemački nogomet.

image

Ante Rebić

ALBERTO PIZZOLI Afp

Naime, Calciomercato prenosi da je Wolfsburg zainteresiran za našeg napadača i da su pregovori za transfer u začetku. Trener njemačkog kluba Niko Kovač veliki je obožavatelj Rebića te bi ga volio dovesti u svoj klub. Ako se ovaj transfer ostvari, Kovač će ponovno trenirati Rebića nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine te perioda u frankfurtskom Eintrachtu iz sezone kada su osvojili njemački kup 2018. godine.

Milan i Wolfsburg već imaju dobra međusobna iskustva u transferima još od dolaska mladog veznjaka Astera Vranckxa na San Siro. Iako je sada na posudbi u Italiji, mogao bi biti uključen u Rebićev transfer jer bi onda oba kluba prošla financijski neokrznuto.

Kovač je Rebiću otvorio vrata reprezentacije - Splićanin je prvi put odjenuo dres Hrvatske u prijateljskom ogledu s Lihtenštajnom, no prvi službeni nastup označile su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu protiv Islanda. Rebić je na spomenutom Mundijalu nastupio u sve tri utakmice grupne faze (Brazil, Kamerun, Meksiko).

Rebić je ove sezone ubilježio 29 nastupa za talijansku momčad te postigao samo tri pogotka, a porazna činjenica jest i da je ubilježio više žutih kartona, čak njih četiri što definitivno sugerira da nije zadovoljio apetite Stefana Piolija.

Linker
23. travanj 2024 19:37