PAUL ELLIS Afp
ŽESTOKE KRITIKE LEGENDE

‘Nisam mogao vjerovati kada im je Manchester United dopustio da odu, bili su žila kucavica ovog kluba‘

‘Bili su dečki Manchester Uniteda, prošli su kroz klupski sustav i to je izgubljeno‘
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2023. 10:19

Odluka Manchester Uniteda da se riješi određenih igrača dočekana je na nož od strane Rija Ferdinanda, legendarnog bivšeg stopera ‘Vrvenih vragova‘.

Posljednji premierligaški naslov Manchester United je osvojio prije deset godina još pod vodstvom Sir Alexa Fergusona. Nakon odlaska legendarnog Škota na trenerskoj klupi naslijedio ga je David Moyes, a klub se zahvalio na suradnji igračima kao što su Jonny Evans, Danny Welbeck, Javier Hernandez, Rafal i Fabio da Silva.

Ferdinand je uvjeren da je bila pogreška riješiti se spomenutih igrača.

- Oni su bili žila kucavica Manchester Uniteda, prošli su kroz cijeli sustav, bili su dečki Manchester Uniteda i to je izgubljeno, rekao je Ferdinand za svoj YouTube kanal Vibe With Five.

- To je prije bilo sastavni dio kluba, temelj na kojem je sve izgrađeno. Ljudi koji su ponikli u klubu bili su temelj svega što je Manchester United predstavljao. A oni su ih se tako olako rješavali, nisam mogao vjerovati kada je klub to dozvolio, rekao je Ferdinand.

Welbeck je prodan Arsenalu 2014. godine za 16 milijuna funti nakon što je skupio 142 nastupa za Crvene vragove u svim natjecanjima. Kasnije je zabio 32 gola u 126 nastupa za Arsenal prije transfera u Watford i potom Brighton. Hernandez je pak proveo sezonu na posudbi u Real Madridu prije odlaska u Bayer Leverkusen, a braća Da Silva priključili su se Lyonu (Rafael), odnosno Cardiff Cityju (Fabio).

Evans je možda najzvučnije ime koje je tada napustilo Old Trafford. Prvo je prešao u West Bromwich Albion, prije transfera u Leicester.

Za Ferdinanda je neshvatljiva odluka da pusti Evansa da ode. Tvrdi da je klub tada radije trebao pustiti Chrisa Smallinga.

- Evansa nikad nisu smjeli pustiti da ode iz kluba. On je bio najbolji stoper u klubu nakon našeg odlaska. Smalling je imao sjajnu karijeru, nemojte me krivo shvatiti, ali Jonny Evans je bio bolji igrač, 100%, dodao je Ferdinand.

Linker
20. travanj 2024 10:04