OLI SCARFF Afp
VJERAN KLUBU

Ništa od mega-transfera, skupocjena zvijezda odbija napustiti brod koji tone: ‘Taj trenutak će doći kasnije‘

Haaland nije zatražio transfer iz Cityja, štoviše, klub i igrač su pokrenuli razgovore o produljenju suradnje
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2024. 08:45

Barcelonin napadački tercet Raphinha-Yamal-Lewandowski ove sezone je ubitačan, nemilo trpa i vjerojatno je u ovom trenutku najbolji u Europi, ali ima jednu manu u okviru strateškog poslovanja kluba. Dok Yamal i Raphinha pred sobom još imaju pregršt utakmica i sezona, nogometni sat polako otkucava za 36-godišnjeg Poljaka.

Premda je nezahvalno govoriti o njegovom odlasku usred možda i najboljih predstava u dresu katalonskog kluba, Barce je svjesna da će taj dan doći, kada Lewa više neće zabijati 30+ golova u sezoni. U kontekstu njegovog nasljednika u vrhu Barcinog napada najčešće se spominjalo ime Erlinga Haalanda, čudesnog Norvežanina koji bi, bez sumnje, bio dostojna zamjena. Ako ne i više od toga...

image
OLI SCARFF Afp

O mega-transferu puno se špekuliralo ljetos, tijekom prijelaznog roka, ali i nakon što je Manchester City suočen sa suđenjem uslijed optužbi zbog 115 navodnih kršenja pravila Premier lige.

Međutim, Marca doznaje da Haaland nije zatražio transfer iz Manchester Cityja, štoviše, klub i igrač su pokrenuli razgovore o produljenju suradnje. City u ovom trenutku ne proživljava najbolje dane, no Haaland ne namjerava iskorištavati situaciju, naglašavaju Španjolci.

Prema informacijama Marce, Haaland prema ugovoru s Manchester Cityjem ima određenu "slobodu" za odlazak, a ona se mjeri u iznosu od 70 milijuna eura. Ali ne vrijedi za sve klubove, posebice ne one iz Premiershipa.

image
OLI SCARFF Afp

"Ali taj trenutak (odlazak Haalanda iz Cityja, op.a.) će doći kasnije, a ne sada, usred sezone i u delikatnim trenucima za Guardiolinu momčad", piše Marca.

Linker
26. listopad 2024 08:46