MILJENKO KARAČIĆ
OŠTRA PORUKA

Ništa od povratka u HNL? Prvi operativac stopira transfer jednog od najubojitijih napadača s ovih prostora

Dok se ne završe europske kvalifikacije, iz redova BiH-prvaka ne misle ga puštati
Piše: SNObjavljeno: 01. kolovoz 2023. 16:11

Njegovo se ime provlači kroz eter na Kvarneru, ali čini se, od posla s Nemanjom Bilbijom na Rujevici neće biti ništa. Iskusni 32-godišnji napadač mostarskog Zrinjskog, po svemu sudeći, barem zasad, neće put Rijeke. Rekao je tako Darko Šulenta, izvršni dopredsjednik i prvi operativac aktualnog prvaka BiH.

Zrinjski večeras igra uzvratni susret 2. pretkola Lige prvaka u kojem lovi zaostatak od 1:0 iz prvog dvoboja odigranog u Mostaru protiv Slovana iz Bratislave. U slovačkoj prijestolnici Zrinjski ima priliku proći dalje i osigurati barem skupinu Konferencijske lige, ali za to mu treba pravi mali podvig. Kako bilo da bilo, Zrinjskog čeka barem 3. pretkolo Europske lige, a onda i barem playoff-runda Konferencijske lige. Sve to - s Bilbijom u momčadi.

Bilbija je velika želja trenera Rijeke, Sergeja Jakirovića, s kojim je uspješno surađivao u Mostaru. Rijeci pod hitno treba napadač, a kako stvari stoje, možda će se morati okrenuti drugim rješenjima.

- Dok ne završimo evropsku kampanju nemamo namjeru prihvatiti ponudu za naše igrače - rekao je Šulenta prošlog mjeseca te se upravo dotakao Bilbije:

- Nemanja Bilbija je stalno na meti stranih klubova, ali zahvaljujući njegovom razumjevanju i uživanju igranja za Zrinjski još uvijek je naš član i nadam se da će tako ostati bez obzira na financijske izazove - rekao je Šulenta.

Bilbija je inače, jedan od najboljih igrača u povijesti BiH-nogometne lige, a nekoć je nosio i dres RNK Splita u HNL-u. Igrao je i za Sarajevo, odnosno banjalučki Borac, a bio je i u Južnoj Koreji.

Linker
03. svibanj 2024 10:10