Komnen Andrić

 Olivier Chassignole/afp/profimedia
ISTEKLO IM VRIJEME

Ništa od velikog finiša na Opus Areni: Osijek odustao od bivšeg napadača Dinama i veznjaka Lokosa

Posljednji dan prijelaznog roka na Opus Areni bit će zaključen bez dva željena pojačanja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. rujan 2023. 16:45

Tresla se brda... Posljednjeg dana prijelaznog roka Osijek nije uspio zaključiti potpise dvojice igrača na kojima se posljednjih dana intezivno radilo. Oko podneva, 12 sati prije zatvaranja transfer tržnice, postalo je jasno kako su Bijelo-plavi digli ruke od obojice nogometaša čije su dolaske pokušali zgotoviti - Komnen Andrić ostat će i nadalje u Clermontu, a Enis Čokaj vjerojatno u Panathainikosu, osim ako ga atenski velikan ne proslijedi drugdje na posudbu. Prijelazni rok u Grčkoj, naime, traje do 11. rujna.

Oba posla propala su iz različitih razloga, s Andrićem zbog financijskih potraživanja igrača, dok je Čokaju klub iz Atene spustio rampu na povratak u HNL. Činilo se u jednom trenutku kako je dogovor s Komnenom Andrićem gotova stvar, igrač i klub su se načelno bili dogovorili oko uvjeta suradnje, no naknadno je, doznajemo iz osječkih redova, napadač Clermonta podizao svoje financijske zahtjeve, a koje su s Opus Arene na koncu odlučili ne ispratiti.

image

Ademi i Andrić iz dana u Dinamu

DAMIR KRAJAČ/CROPIX

S druge strane, Osijek je ponudio Panathainikosu posudbu Čokaja do konca sezone uz mogućnost otkupa idućeg ljeta po unaprijed dogovorenim uvjetima. Albanski veznjak je bio zainteresiran za dolazak, ali atenski klub nije pristajao na otkupnu klauzulu u ugovoru o posudbi zbog čega je čitav posao na kraju propao. Osijeku je posudba bez opcije otkupa, a na takvom su dogovoru insistirali čelnici Panathainikosa, bila neprihvatljiva. Što je, zapravo, i razumljivo.

Uostalom, prema pisanju grčkih medija čelnici atenskog velikana radije bi Čokaja i dalje držali "na oku", u grčkoj ligi, zbog čega su prije nekoliko dana već prihvatili ponudu Asterasa koji je pristao na sve uvjete Panathainikosa. Albanski veznjak je, međutim, isprva odbio tu mogućnost i čekao rasplet pregovora atenskog kluba s bijelo-plavima koji, na žalost, nisu napredovali daleko jer obje su strane ostale čvrsto na svojim početnim pozicijama.

Dvije pozicije ‘kritične‘

Na kraju od Andrića i Čokaja neće biti ništa, na Opus Areni nekoliko sati prije zatvaranja transfer tržnice u HNL-u morali su prihvatiti kako su s oba igrača pogodili vratnicu, no to ne znači kako je prijelazni rok za Bijelo-plave zaključen. Fokus će sada biti na igračima koji su trenutno bez ugovora, njih se može dovoditi bez vremenskog ograničenja, a primarna pozicija na kojoj će se tražiti novo ime je napad. Naime, nakon teške ozljede Kristijana Fućka, a potom raskida ugovora sa Josipom Špoljarićem, Osijek je u ovom trenutku ostao na samo jednom napadaču - Ramonu Mierezu. Ranije se odustalo od Frana Brodića nakon što je Varaždin odbio dvije ponude s Opus Arene. Također, Tomas ni na lijevom boku nema alternative. Ostao je samo na Drambajevu, a u posljednjih nekoliko utakmica startni lijevi bek je bio desni bek Guedes.

Posljednji dan prijelaznog roka na Opus Areni, međutim, nije završio bez potpisa. Mladi veznjak Šimun Mikolčić produžio je suradnju s Osijekom do ljeta 2026., a onda odmah proslijeđen na posudbu.

Nakon što je prošle sezone igrao kao posuđen igrač za vinkovačku Cibaliju, Mikolčić će na posudbu u trenutno drugoplasiranu momčad Premijer lige BiH Široki Brijeg. Također, idućih dana očekuje se objava još jednog produljenja suradnje. Sjajni nastupi Domagoja Bukvića jednostavno su morali biti nagrađeni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:17