Ange Postecoglou

 NEIL HANNA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Neil Hanna/zuma Press/profimedia
NOVI PERIŠIĆEV TRENER

Nitko mu nije vjerovao, tretirali su ga s podsmijehom, a onda je sve demantirao s pet trofeja i ‘heavy metalom‘

Tko je zapravo čovjek koji će preuzeti klupu Tottenhama čije boje brani naš Ivan Perišić?
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2023. 08:36

U Tottenhamu su pronašli novog trenera u Angeu Postecoglouu, 57-godišnjem Australcu koji bi u srijedu trebao potpisati trogodišnji ugovor sa Spursima.

U svibnju 2021. godine škotski prvak Celtic postavio je temelje za dovođenje Eddiea Howea kao novog menadžera. Posao se nije realizirao, a detonacija petrolejske bombe usred noći ispred kuće Petera Lawwella, tadašnjeg glavnog operativca Celtica, današnjeg predsjednika, bila je ‘crvena zastava‘ za budućeg menadžera Newcastlea.

Nakon tjedana pregovaranja i planiranja Celtic se okrenuo ne drugoj, nego petoj opciji, čojeku koji je po dolasku shvaćen kao šala, piše Daily Mail. Ali upravo je Postecoglou odveo Celtic do pet trofeja u dvije godine provedene na klupi. A u klub je stigao u trenutku kada je Celtic izgubio naslov škotskog prvaka od Glasgow Rangersa po prvi put u deset godina.

- Nema ništa lošega u tome da se ima plan B. Ali ovo nije plan B, ovo je očaj. Dat ću čovjeku šansu jer sam navijač kluba, ali je li zaista bivši australski izbornik vrhunac klupskih ambicija?, rekao je bivši napadač Celtica i Arsenala Charlie Nicholas po imenovanju Postecogloua za novog menadžera.

Nije samo struka bila skeptična prema njegovom angažmanu, nego i navijači i mediji.

‘Kakva sramota. Dajem mu šest mjeseci prije nego li dobije otkaz...uživaj u svojih 6 do 10 mjeseci u klubu‘, bili su samo neki od zglogukih komentara po njegovom angažmanu.

Ali bivši trener Brisbane Roara, Melbourne Victoryja i australske reprezentacije sve je uspio demantirati. Celtic je pod njegovim vodstvom osvojio dva naslova državnog prvaka, jedan Kup i dva Liga kupa uz izrazito napadački stil igre.

‘Postecoglou ima posebnu auru. On je prodoran, jak, voli poseban stil igre kojeg se drži. I to je njegova najveća snaga, taj stil igre. Tottenham je imao trojicu menadžera zaredom koji njeguju obrambeni stil igre, Nuna Espirita Santa, Josea Mourinha i Antonija Contea, ali Postecoglou je sve samo ne takav. On je neustrašiv, vjeruje u sebe i neće napraviti korak unatrag. Stil igre koji njeguje je sličan onom Manchester Cityja‘, piše novinar Daily Maila Chris Sutton uz dodatak da će navijači Spursa ‘voljeti gledati kako njihova momčad igra heavy metal nogomet pod ‘Big Angeom‘.

Linker
26. travanj 2024 09:47