Marcelo Brozović

 ANTE CIZMIC Cropix
TALIJANI JAVLJAJU

Noćna transfer-bomba! Pada veliki dogovor? Brozović odlazi, Saudijci istresaju milijune pred Vatrenog

Na prvu ponudu od 15 milijuna dodali su još više. Zna se i kad bi čitav posao mogao biti riješen
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2023. 23:30

Saudijski Al-Nassr neće odustati od Marcela Brozovića. Za uslugama 30-godišnjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca poludjeli su bogati šeici, koji bi najradije na klupu doveli Zlatka Dalića. Ponuda i jednom i drugom jest na stolu, pitanje je samo hoće li je prihvatiti i pridružiti se Cristianu Ronaldu u njegovu novom klubu.

Al-Nassr je poslao prvu ponudu za Brozovića u kojoj je odštetna cifra Interu, s kojim Vatreni ima ugovor do ljeta 2026. godine odmjerena na 15 milijuna eura. Sa San Sira su na to samo odmahnuli i pojasnili da oni traže najmanje 25 milijuna.

Saudijskim ultrabogatašima deset milijuna eura ne predstavlja a ma baš nikakav problem, no najnovija ponuda Interu glasi - 18 milijuna. Javio je tako talijanski Sky Sport kasno navečer u utorak. Nekako ne sumnjamo u pozitivan rasplet te situacije, s obzirom na to da bi se, po svemu sudeći Inter i Al-Nassr mogli naći na otprilike 20 milijuna, na što bi u Interu vjerojatno pristali.

Tim više što na radaru već neko vrijeme imaju Brozovićeva nasljednika. To je 23-godišnji Davide Frattesi, centralni vezni igrač Sassuola kojeg su u Interu označili kao "must have" igrača za budućnost kluba. Frattesijeva trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 25 milijuna eura, pa bi novac dobiven od prodaje Brozovića samo preusmjerili na račun drugog kluba iz Serie A, uz jasno, pokoji milijun dodatka.

Dok Sky javlja detalje oko nove ponude Al-Nassra za Brozovića, Gianluca Di Marzio je u jednako dobro tempiranoj, svojoj noćnoj objavi naveo da iz cijele priče i dalje nije ispala Barcelona. I ona bi, kako veli transfer-guru, mogla mečirati odštetne zahtjeve Intera na oko 20 milijuna. I ona bi mogla ponuditi Brozoviću trogodišnji ugovor, ali... Katalonci bi Brozoviću dali sedam milijuna eura godišnje plaće po sezoni, dok su Saudijci jasno, voljni ponuditi mnogo više.

Brozović, kako je Di Marzio napomenuo u svojoj ranijoj objavi, ne bi imao ništa protiv odlaska u Saudijsku Arabiju kada bi ga zadovoljila tamošnja financijska ponuda. Što, opet notirajmo, ne bi trebalo predstavljati apsolutno nikakav problem.

Saudijci su zapeli za Brozovića, a Talijani u svojim noćnim objavama zaključuju da bi posao u trolistu sa Saudijcima mogao biti završen već do kraja tekućeg tjedna.

Linker
19. svibanj 2024 03:43