Hugo Lloris

 PETER POWELL Afp
STIGLA JE POTVRDA

Nova zvijezda u MLS-u: Svjetski prvak s Francuskom postao suigrač Stipe Biuka

Hugo Lloris, legenda Tottenhama, potpisao je s Los Angeles FC-om ugovor za 2024. godinu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. prosinac 2023. 21:18

Hugo Lloris, dugogodišnji vratar Tottenhama i svjetski prvak s Francuskom 2018. godine, pronašao je novi klub. Potpisao je za Los Angeles FC, klub za koji nastupa i mladi hrvatski reprezentativac Stipe Biuk.

Tako je američki Major League Soccer nakon dolaska Lionela Messija i njegovih bivših suigrača Jordija Albe, Sergija Busquetsa i Luisa Suareza dobio još jednu zvijezdu u sad već veteranskim godinama.

Lloris je u Tottenham stigao 2012. iz Lyona te je upisao 447 nastupa, a devet godina bio je i kapetan momčadi. Sa Spursima nije osvojio niti jedan trofej, no igrao je u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola 2019. godine (0:2).

‘‘Ovo je osobna poruka svim navijačima Spursa, samo sam vam htio reći hvala za svu vašu podršku od prvog dana. Bio je velik privilegij biti jedan od vas i jedan od vaših kapetana dugi niz godina. Mislim da je to kraj jednog poglavlja, ali uvijek ćete biti u mom srcu. Spursi će uvijek biti posebno mjesto za mene i cijelu moju obitelj, i u njihovo ime također želim reći hvala za sve uspomene koje smo imali zajedno, sve emocije kroz koje smo prošli. Klubu želim samo najbolje‘‘, poručio je Lloris navijačima Tottenhama.

LAFC je s 37-godišnjim Llorisom potpisao ugovor za 2024. godinu (u SAD-u sezona traje kroz jednu kalendarsku godinu), s opcijom produljenja za 2025. i 2026.

- Hugo je vjerojatno najuspješniji vratar svoje generacije i dokazani pobjednik. Nevjerojatno smo uzbuđeni što je Hugo odabrao LAFC za sljedeću fazu svoje slavne karijere. On donosi iskustvo vođenja bez presedana na najvišim razinama nogometa, za koje znamo da će uvelike koristiti našem klubu u našoj potrazi za više trofeja. Želio bih zahvaliti Tottenhamu na njihovoj suradnji i pridružujem se cijelom Los Angelesu u izražavanju tople dobrodošlice Hugu, njegovoj ženi Marine i njihovo troje djece u LAFC - rekao je John Thorrington, supredsjednik i generalni direktor LAFC-a.

Lloris je rekorder po broju vratarskih nastupa u povijesti Svjetskog prvenstva (20 utakmica), a nastupio je na četiri turnira. Osim zlata iz Rusije, ima i srebro iz Katara te srebro s Eura 2016. godine.

Linker
26. travanj 2024 11:49