Ismael Diallo i Lukša Jakobušić

 Foto: Robert Matić/hajduk.hr
NADMAŠIO I OHANDZU

Novi igrač Bijelih ima zaista sjajnu preporuku: Hajdukov ‘Drogba‘ bio je najbolji posao u cijelom HNL-u

Diallo drugi igrač iz Obale Bjelokosti, njegov sunarodnjak pokazao se punim pogotkom za splitsku momčad
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2023. 14:33

Ismael Diallo nije prvi igrač iz Obale Bjelokosti koji stiže među Bijele. dapače, Hajduk ima odlična iskustva sa njegovim sunarodnjakom. Riječ je o Jean Evrard Kouassiju koji je dugo slovio za najbolju prodaju inozemnog igrača iz HNL-a, a time dakako i sa Poljuda. I sam je Diallo naglasio kako je konzultirao Kouassija prilikom prelaska.

Kouassi je u veljači 2015. godine prodan u kineski Shangai Port za dva milijuna eura. Odlična prodaja, jedna od rijetkih sa inozemnim igračima s Poljuda, tim više što je Hajduk Koussija doveo besplatno. Stigao je sa 18 i pol godine preko probe. Sletio je u zimskim pripremama, odigrao utakmicu sa Brotnjom u Čitluku gdje su mu navijači od prvog dodira s loptom skandirali "Drogba, Drogba".

image

Mišo Krstičević i Jean Evrard Kouassi


VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Položio je test, potpisao ugovor s Hajdukom ostavši dvije godine na Poljudu. Hajduku je taj krilni napadač koji danas također igra u Kini, u Zheijangu zajedno da Frankom Andrijaševićem, donio fantastičnu zaradu. Dvostruko veće novce i od Francka Ohandze, Kamerunca obožavanog među navijačima Bijelih.

Kakav je igrač Diallo, tek treba vidjeti, ali Kouassi mu je kao sunarodnjaku pružio sjajnu preporuku. Bude li Diallo "pola Kouassija" bit će to sjajan posao za Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 02:04