Dani Olmo, Marko Marić i Velimir Zajec

 GORAN MEHKEK Cropix
ZANIMLJIVA VEZA

Novi igrač dolazi u Dinamo: Ključnu ulogu u transferu odigrali Velimir Zajec i Dani Olmo!?

O kakvom se igraču radi, treba pričekati. Insajderi tvrde da je tehnički jak i da ga treba obrambeno doraditi
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 14. kolovoz 2024. 07:45

Sve je, dakle, spremno: Jan Oliveras Codina, 20-godišnji lijevi bočni Rome danas (srijeda) u jutarnjim satima započet će liječničke preglede nakon kojih bi, ako opsežni dr. Smodek da zeleno svjetlo, trebao i službeno postati igračem Dinama.

Prema našim informacijama, Oliveras će pristupiti na jednogodišnju posudbu s pravom prvokupa na kraju sezone, kada ga "modri" mogu otkupiti za 1,5 milijun eura. Ujedno, dogovorena je i plaća, no ona, barem tako tvrde izvori, sigurno neće biti astronomska...

Oliveras, član Romine "primavere", u koju je iz "la masije" stigao 2020. godine, nije dosad zaigrao za prvu momčad Rome, već je tijekom proljeća zapeo za oko Marku Mariću, te je sadašnji sportski direktor tada već odradio seriju razgovora s njim i njegovim agentom kako bi vidio kako "mladac" diše, a kada se doznalo da Roma na njega ne računa, u priču se uključio i Dani Olmo. Roma je, naime, prema brojnim izvorima, imala čvrstu namjeru Oliverasa prodati u saudijski Al-Itihhad za navodno šest milijuna eura, dok je Dinamo igraču nudio posudbu s mogućnošću otkupa, ali i priliku da stigne u Maksimir gdje bi ga čekala prilika za daljnji (europski) napredak i pravu priliku. Igrač je nakon serije razgovora s Marićem, pa i Olmom odlučio na kraju bi radije prešao u Dinamo, no sapunica njegova konačnog dolaska trajala je upravo zbog Romine želje da se na igraču nešto i zaradi.

image

Jan Oliveras

WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Www.imagephotoagency.it/imago Sportfotodienst/profimedia

Zajecove veze

Prema izvorima, tada se u cijelu priču uključio Velimir Zajec. Naime, Oliverasov agent radi u agenciji kojoj je na čelu Pini Zahavi, ugledni europski agent, a koji Zajeca zna iz grčkih dana i koji je, tvrde ljudi upoznati u cijeli slučaj, posebno zapamtio Zajecovu sugestiju kada je Zahavi blisko surađivao s Maccabijem iz Haife. U jednom razgovoru koga dovesti, Zajec mu je natuknuo Giovannija Rossu, a ostalo je povijest i za Maccabi, i za izraelski nogomet... Uglavnom, Zahavi je, dakle, odradio seriju razgovora sa sportskim sektorom Rome i na kraju je, eto, Dinamo dobio igrača kojega je doista želio. Ako prođe liječnički, time bi se okončala priča koja traje dulje vrijeme a njome bi Dinamo i definitivno zatvorio obrambeni dio momčadi...

O kakvom se igraču radi, treba pričekati. Mnogi "insajderi" tvrde da je tehnički jak i da ga treba doraditi u defenzivnom smislu, drugi zazivaju ipak određeni priljev domaćih igrača, ili onih iz klupske Akademije. Kako god, dok igrača ne vidimo na djelu, teško je davati konkretne ocjene. U svakom slučaju, ovim dolaskom, Dinamo se doista kompletirao u zadnjem redu, uz štetu ozljede Maura Perkovića - a sada mu do kraja prijelaznog roka, nakon dolaska i Juana Cordobe kao desnog krila, ostaje riješiti pitanje novog napadača.

Pitanje napadača

Šuška se o brojnim imenima, međutim, određeni kuloari govore da su dosad sva ispucana rješenja bili promašaji konkretne mete i da Marić u pozadini priprema taj završni dolazak u Dinamo.

Ako treba suditi, ostanak ključnih igrača najveće je pojačanje, neki novi naslućuju odraz potencijalnih pojačanja (Mmaee), a o ostalima treba suditi tek kada prođu fazu adaptacije i odigraju konkretne minute u plavome dresu. Tada ćemo moći jasno detektirati tko je "top", a tko je - "flop". U ovome času unaprijed "lupati" doista nema baš nikakvog smisla.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. kolovoz 2024 07:51