Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Novi trener Rijeke dobio pomoćnika, evo tko je Đalovićeva ‘desna ruka‘! Faye na pragu transfera

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 23:16

8.13 Nottingham Forest potpisao je ugovor s paragvajskim napadačem Ramonom Sosom.

24-godišnji ofenzivac dolazi iz argentinskog Tallaresa, a potpisao je ugovor do ljeta 2029.

Glavni nogometni direktor Nottingham Foresta Ross Wilson izjavio je: “Ramona su željeli mnogi klubovi, ali je bio vrlo jasan u svojoj želji da se pridruži Forestu. Svi smo mogli osjetiti njegovu energiju, emocije, ponos i uzbuđenje što je ovdje od prvog trenutka kada je stigao. Jedva čeka da počne i drago nam je što je ovdje s nama."

23.00 Southampton je službeno na posudbu doveo mladog Lesleyja Ugochukwuja. On dolazi iz Chelseaja na jednogodišnju posudbu bez opcije otkupa.

22.20 Poznato je tko će biti desna ruka riječkom treneru Radomiru Đaloviću. Radi se o Davoru Landeki, koji je sporazumno raskinuo ugovor s HŠK Posušjem na mjestu sportskog direktora. Klub piše i da će "Landeka nastaviti svoj but u Rijeci kao prvi pomoćnik glavnom treneru Đaloviću. Landeka je, znamo, bivši igrač Rijeke, a ranije je igrao i za Dinamo. Na Rujevici kreće u svoj prvi trenerski posao.

21.27 Nove vijesti oko Mikayila Fayea! Prema navodima francuskih insajdera, "čudo iz Kustošije" nadomak je prelaska u redove Stade Rennesa. Barcelona bi trebala zaraditi 10 milijuna eura u osnovici i još pet u vidu bonusa, a francuski klub stavit će otkupnu klauzulu u Fayeov ugovor u iznosu od 30 milijuna eura. Iako su se klubovi dogovorili, još uvijek treba riješiti situaciju s Fayeovim predstavnicima.

21.00 Proslavljeni švicarski nogometni reprezentativac Xherdan Shaqiri (32) nakon 12 godina vratio se u svoj matični klub Basel s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Shaqiri, koji je bio član Basela od 2001. do 2012. godine te je u tom klubu igrao za sve dobne kategorije, imao je vrhunsku karijeru noseći dres europskih velikana Bayerna, Intera, Liverpoola i Lyona, dok je posljednje dvije sezone proveo u SAD-u kao igrač Chicago Firea.

Za švicarsku reprezentaciju dosada je upisao 125 nastupa i 32 gola. (Hina)

20.00 Mlađi brat Judea Bellinghama, Jobe, potpisao je novi ugovor s engleskim drugoligašom Sunderlandom.


19.00 Ipswich Town ne prestaje s aktivnosti na tržištu. Iz Napolija će na jednogodišnju posudbu doći Jens Cajuste.

18.30 Napoli je riješio sve detalje s Benficom te će David Neres postati njihov novi igrač. Talijani će za njegove usluge izdvojiti 30 milijuna eura.

17.45 U tijeku su pregovori između Chelseaja i Atlético Madrida oko ugovora za Joaa Felixa. Pregovori su usmjereni na isplatu koju će Chelsea dati Atleticu. Prema pisanju Sky Sportsa klubovi su sve bliže dogovoru. Ako se može sklopiti dogovor za Felixa, to bi omogućilo Conoru Gallagheru da konačno dovrši prelazak u Atlético vrijedan 36 milijuna funti. Španjolski klub i dalje je odlučan u potpisivanju ugovora s engleskim veznjakom...

16.55 Solidan posao na relaciji Portugal - Engleska. Porto je objavio da je prodao Evanilsona Bournemouthu za čak 37 milijuna eura. Ovaj 24-godišnji Brazilac dvaput je zaigrao za svoju reprezentaciju, a u posljednje četiri godine zabio je 70 pogodaka za Porto na poziciji centarfora. U Bournemouth stiže kao zamjena za Solankea, koji je nedavno potpisao za Tottenham.

image

Evanilson

MIGUEL RIOPA Afp

16.30 Engleski prvoligaš Tottenham objavio je u petak da dovodi mladog francuskog krilnog igrača Wilsona Odoberta iz Burnleya.

"Zadovoljstvo nam je objaviti da smo postigli dogovor o trajnom transferu Wilsona Odoberta iz Burnleya", objavili su Spursi na svojoj web stranici.

Devetnaestogodišnji napadač, sposoban igrati lijevo ili desno, bit će vezan za klub iz sjeveroistočnog Londona, koji je prošlu sezonu završio na petom mjestu, do 2029. godine.

Financijski detalji transfera nisu objavljen.

Odobert, koji će u Tottenhamu nositi broj 28, trenirao je u Paris Saint-Germainu prije nego što je napravio svoj profesionalni debi u Troyesu, klubu kojem se pridružio u ljeto 2022. Nakon sezone u Aubeu, prešao je u Englesku da bi potpisao za Burnley koji je tada promoviran u Premier League.

Mladi francuski reprezentativac zabio je četiri gola u trideset i tri nastupa za Burnley koji je na kraju sezone ispao u Championship. (Hina)

15.50 Mikel Merino sve je bliže Arsenalu, tvrde engleski insajderi. Londončani bi usluge španjolskog reprezentativca i ovogodišnjeg prvaka Europe trebali platiti oko 30 miijuna eura, koliko Real Sociedad traži za svog veznjaka.

15.20 Marin Šotiček dobiva fantastičnog suigrača. Basel je putem službenih kanala potvrdio dolazak Xherdan Shaqirija, koji je potpisao trogodišnji ugovor s klubom. Reprezentativac Švicarske stiže u 33. godini života iz Chicaga, a ranije je, između ostalih, igrao za Bayern, Inter, Liverpool, Lyon... Shaqiri se tako vratio na mjesto gdje je započeo karijeru.

image
FABRICE COFFRINI Afp

14.55 Klub iz Saudijske Arabije ponudio je Barceloni 65 milijuna eura za Raphinhu, a postoje i upiti za Ilkaya Gündogana za kojeg su interes pokazali Fenerbahče i Galatasaray, te nekoliko arapskih klubova. Španjolci pišu kako Katalonci razmišljaju o ovim ponudama i moguće je da dvojac napusti klub u ovom prijelaznom roku.

14.30 Bayern je iz ekipe izbacio Leona Goretzku. Iskusni njemački veznjak više nije u planovima trenera Vincenta Kompanyja i tražit će novu sredinu za nastavak karijere.

Nije objašnjeno zašto se Kompany odlučio na ovakav potez. Goretzka je u Bayernu već šest godina kada je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Schalkeom. S Bayernom je osvojio sve moguće trofeje, a u 221 utakmici je zabio 40 golova i upisao 46 asistencija.

Prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura, a sadašnji ugovor vrijedi mu još dvije godine.

14.00 Hoffenheim je osigurao potpis Adama Holžeka iz Bayer Leverkusena, javlja Fabrizio Romano. Hoffenheim će ga platiti 17 milijuna eura uz dodatna dva milijuna eura na ime raznih bonusa. Leverkusen će dobiti i 10 posto od idućeg transfera. Holžek je već bio jednom nogom u Leicester Cityju, no izgleda da ga je Hoffenheim preoteo u zadnji tren.

13.13 Španjolski veznjak Martin Zubimendi odlučio je odbiti Liverpool unatoč naporima engleskog kluba koji je učinio sve da privuče igrača iz Real Sociedada, rekao je u petak trener Redsa Arne Slot.

Novi trener Redsa potvrdio je to na konferenciji za novinare informacije koje su već prenijeli britanski sportski mediji, uoči početka nove sezone kod Ipswicha.

"Rekao sam to već nekoliko puta, mislim da je naša momčad vrlo jaka i nije lako naći igrače koji nam mogu pomoći ili koji mogu pojačati momčad. Zubimendi je bio jedan od njih, da budem iskren, ali je odlučio ne doći”, rekao je Slot novinarima.

Odbijanje 25-godišnjeg Španjolca, koji je igrao finale EURA 2024. protiv Engleske, čini Liverpool jedinim prvoligašem koji do sada nije zabilježio niti jednog novog igrača tijekom ljetnog prijelaznog roka.

"Idemo naprijed s igračima koje imamo, a oni su bili jako dobri u predsezoni, tako da je situacija dobra," komentirao je Slot. "Liverpool je izgubio Joela Matipa i Thiaga Alcantaru, ali ostatak momčadi je zadržan, dodao je bivši trener Feyenoorda.

12.50 Mladi Francuz Leny Yoro (18) ovog je ljeta je stigao iz Lillea u Manchester United za 52 milijuna funti uz moguće dodatne bonuse do 7 milijuna funti.

Iako se od njega puno očekivalo, Yoro se teško ozlijedio već u drugoj utakmici i morao na operaciju metatarzalne kosti. Operacija je bila uspješna, a sada slijedi oporavak od najmanje tri mjeseca.

Daily Mail tvrdi kako su Crveni vragovi i prije potpisa ugovora znali da je Francuz sklon ozljedama i da se tako nešto može dogoditi, ali svejdeno su ga doveli jer je riječ o jednom od najboljih mladih igrača današnjice.

12.15 Mikayil Faye, igrač koji je iz Kustošije za oko 1.5 milijuna eura prešao u Barcelonu i s Kataloncima potpisao do ljeta 2027. godine, ipak bi mogao napustiti redove katalonskog diva.

Iako se nedavno pisalo kako će mu Hansi Flick dati priliku, izgleda da ju na pripremama nije iskoristio i ipak će napustiti Barcu za čiju je drugu ekipu prošle sezone upisao 34 nastupa, a iako je stoper, uspio je postići i četiri gola. Za njega su zainteresirani Porto, Rennes i milanski Inter, a najbliže su izgleda Francuzi koji su ponudili 10 milijuna eura i 25 posto od idućeg transfera.

Barca za njega traži 15 milijuna eura pa će se pregovori nastaviti.

11.55 Pau Lopez je novi igrač Girone u koju stiže iz Olympique Marseillea. Girona će imati obavezu ispaćivanja njegove plaće, a ima i opciju otkupa za 6.5 milijuna eura, no ona nije obavezujuća, tvrdi Fabrizio Romano.

11.20 Lijevi bek Wolverhamptona, Alžirac Rayan Ait-Nouri, mogao bi biti prvo pojačanje Liverpoola u eri Arnea Slota. Englezi pišu da je posao blizu završetka, a prema Transfermarktu Ait-Nouri vrijedi 35 milijuna eura.

10.40 Marco Reus karijeru će nastaviti u američkom LA Galaxyju. Nijemac je ovog ljeta napustio Borussiju Dortmund, a sada je kao slobodan igrač dogovorio sve uvjete i potpisao dvogodišnju ugovor s Galaxyjem i karijeru nastavlja u MLS-u.

9.55 Dinamov protivinik u play-offu Lige prvaka, azerbajdžanski Qarabag, doveo je pojačanje. U klub je stigao najbolji golman poljske prve lige Mateusz Kochalski. Kochalski je stigao iz Stal Mieleca i potpisao do 2028. godine, a bit će konkurencija hrvatskom vrataru Fabijanu Buntiću.

9.05 Milan je blizu dovođenja 25-godišnjeg veznjaka Monaca Youssoufa Fofane, javlja Fabrizio Romano. Rossoneri će ga, tvrdi Talijan, platiti 25 milijuna eura, a potpisuje na četiri godine uz opciju produljenja na dodatnu godinu.

image

Youssouf Fofana i Vitinha

JONATHAN MOSCROP/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/imago Sportfotodienst/profimedia

8.34 Mikel Merino sa Španjolskom je osvojio Euro na kojem je bio jedan od boljih igrača i tako na sebe privukao pažnju velikana. Uskoro bi trebao dres Real Sociedada zamijeniti Arsenalovim, a Fabrizio Romano piše kako će ga Englezi kupiti za oko 25 milijuna eura iako prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna.

Razlog za takav popust je to što Merinu idućeg ljeta ističe ugovor i u siječnju bi mogao otići bez odštete. Za Španjolca su bili zainteresirani i Barcelona i Atletico Madrid, no on je njihove ponude obdio kako bi došao u Arsenal.

7.50 Danijel Pranjić je novi trener bosanskohercegovačkog prvoligaša GOŠK-a. Bivši Vatreni je na klopi novog kluba zamijenio Admira Adžema koji je u prva dva kola upisao poraze. Pranjić je već ranije bio u BiH kada je od ožujka do lipnja 2023. godine vodio Slobodu iz Tuzle. Debi na klupi GOŠK-a imat će u ponedjeljak na gostovanju kod Sarajeva.

7.30 Romelu Lukaku uskoro bi mogao postati igrač Napolija. Prema pisanju talijanskih medija Chelsea bi slanjem napadača u Napulj pokušao smanjiti cijenu za Victora Osimhena koji im je već neko vrijeme na meti. Ipak, još nije poznato hoće li Lukaku stvarno biti dio tog transfera ili će ga Napoli samo otkupiti od Engleza.

7.00 Dobro jutro dragi čitatelji!

Jučerašnji dan obilježila je vijest o potencijalnom transferu Mislava Oršića u Dinamo, no navode iz Turske brzo je za SN demantirao Oršićev menadžer Branko Hucika. Od ostalih vijesti donosimo:

- Legendarni Marco Reus službeno je novi igrač LA Galaxyja. Nijemac je nakon 12 godina napustio Borussiju Dortmund te je otišao u MLS.

- André Duarte službeno više nije igrač Osijeka. Kao što smo ranije pisali, Portugalac će put Mađarske gdje će pojačati Ujpest. Osijek je transfer potvrdio na svojim društvenim mrežama.

- Paulo Dybala je na pragu odlaska u Saudijsku Arabiju. Fabrizio Romano donosi detalje.

- Engleski prvoligaš Bournemouth postavit će vlastiti transferni rekord jer je dogovorio kupnju brazilskog reprezentativca Evanilsona za kojeg će Portu platiti čak 47 milijuna eura.

Linker
17. kolovoz 2024 08:24