Thiago Alcantara

 LLUIS GENE/AFP/PROFIMEDIA
ZVUČNO POJAČANJE

Objavio da odlazi u mirovinu, pa dobio poziv za povratak u Barcelonu? ‘Vidimo se uskoro‘

Novi trener Barcelone Hansi Flick želi Thiaga uključiti u stručni stožer katalonskog velikana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. srpanj 2024. 13:03

Thiago Alcantara trebao je postati veliko pojačanje Liverpoola, ali su ga zaustavile teške ozljede s kojima se mučio dugo vremena.

Prije nego što se priključio Redsima, nastupao je za Barcelonu i Bayern te je svoju kolekciju trofeja obogatio s dva naslova u Ligi prvaka i 11 prvenstvenih titula.

image

Thiago Alcantara

PAUL ELLIS/AFP/PROFIMEDIA

Prošlog mjeseca istekao mu je ugovor na Anfieldu te je u nedjelju objavio kako odlazi u igračku mirovinu nakon što je u prošloj sezoni odigrao tek pet minuta. Ozljede mišića i kuka stvarale su mu velike probleme.

Neposredno nakon što je donio važnu, životnu odluku, pred Thiagom se ukazala nova opcija, navodno ga je kontaktirala Barcelona.

Kako navodi španjolski novinar Toni Juanmarti, novi trener Barcelone Hansi Flick želi Thiaga uključiti u stručni stožer katalonskog velikana.

Njih dvojica već su kao trener i igrač surađivali u Bayernu, i to u sezoni 2019./20. kad su Bavarci osvojili Ligu prvaka.

Alcantara nije ostao hladan na ponudu koja je stigla 11 godina nakon odlaska iz Barcelone. Navodno ima ambicija baviti se trenerskim poslom, a nedugo nakon objave vijesti o njegovim pregovorima s Barcom na društvenim mrežama objavio je poruku sljedećeg sadržaja:

image

Thiago Alcantara

SHAUN BROOKS/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA

"Uvijek ću biti spreman vratiti ono što sam dobio i zahvalan sam za vrijeme koje sam uživao. Hvala ti, nogomete. I svima koji su me pratili i učinili boljim igračem i osobom. Vidimo se uskoro, Thiago".

(gčm)

Linker
04. rujan 2024 01:53