David De Gea

 PAUL ELLIS Afp
ISTEKLI IM UGOVORI

Od danas se cijela momčad dokazanih zvijezda može dovesti besplatno. Pogledajte tko je sve u njoj

Prvi dan srpnja označava i početak lova na igrače koji su trenutačno bez kluba
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 12:33

Prvi dan srpnja označio je i službeni početak ljetnog prijelaznog roka u mnogim europskim ligama, ali i trenutak u kojem su na tržište kao slobodni igrači izašli svi oni nogometaši kojima je ugovor istjecao na kraju prošle sezone. Ima dosta zanimljivih igrača koji se sada besplatno mogu dovesti, a mi smo sastavili idealnu momčad od njih u sustavu 4-4-2. Evo tko je u njoj:

David de Gea (Manchester United) - United je imao opciju da ‘pokupi‘ još jednu godinu De Geinog ugovora, ali to nije napravio pa je Španjolac sada na tržištu. Na Old Traffordu računaju da će ostati u klubu, ali pod smanjenim ugovorom.

Joel Veltman (Brighton) - Nizozemski reprezentativac je u Brighton došao prije 3 godine iz Ajaxa, a engleski mediji očekuju da će ostati u Premiershipu iz kojeg se nekoliko klubova zanima za njega.

Milan Škriniar (Inter) - Slovački stoper nije želio produžiti ugovor s Interom i najčešće se spominje u kontekstu odlaska u PSG, ali s Parižanima još nije ništa službeno potpisano.

Jerome Boateng (Lyon) - Iz Bayerna je prije dvije godine otišao u Lyon, a sada traži novi izazov. Ima 34 godine, ali i dalje može igrati na visokom nivou.

Ryan Bertrand (Leicester) - Pitanje je kada će se Bertrand vratiti na teren nakon operacije koljena, ali s 33 godine i dalje može pomoći velikom broju premierligaških klubova.

Tom Davies (Everton) - Davies je dijete Evertona i veliki je neuspjeh kluba s Goodison Parka što nije uspio dogovoriti nastavak suradnje s 25-godišnjim veznjakom.

Ross Barkley (Nice) - Barkley se nije uspio nametnuti u Nici, a izgledno je kako će se vratiti u Premiership.

Marco Asensio (Real) - Real nije produžio ugovor s 27-godišnjim krilnim napadačem oko kojeg se najčešće spominje PSG, a zanimanje je pokazala i Aston Villa.

Wilfried Zaha (Crystal Palace) - Još jedan igrač oko kojeg se spominju saudijski klubovi, ponajprije Al-Nassr. No, Zaha je pobudio zanimanje i Marseillea, a i PSG se spominje oko njega.

Roberto Firmino (Liverpool) - Dirljiv je bio rastanak 31-godišnjeg Brazilca s Liverpoolom, a on bi karijeru trebao nastaviti u saudijskom Al-Ahliju.

Diego Costa (Wolverhampton) - Daleko je Diego Costa od svojih najslavnijih dana, ali i s 34 godine i dalje može biti pojačanje mnogim klubovima.

image

Slobodni igrači

SPORTSKE NOVOSTI

Dio ovih igrača će vrlo brzo dobiti nove klubove pa vas u anketi pitamo tko će prvi ‘pobjeći‘ s liste:

Linker
03. svibanj 2024 15:32