Mason Greenwood

 Paul Currie/pa Images/profimedia
NOVI POČETAK

Odbačena zvijezda Uniteda ostvarila neočekivani transfer, pogledajte kako su reagirali navijači

Španjolski klub neće plaćati naknadu za engleskog napadača Masona Greenwooda
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. rujan 2023. 09:17

Španjolski Getafe službeno je objavio završetak posla o posudbi igrača Manchester Uniteda, Masona Greenwooda, videom u kojem navijači slave njegov dolazak.

Navijači su se okupili ispred klupskog stadiona Coliseum Alfonso Perez čekajući objavu te počeli skakati i skandirati kada su vijesti napokon stigle.

Španjolski klub neće plaćati naknadu za engleskog napadača, ali će pokriti mali dio njegove plaće tijekom trajanja posudbe.

Greenwood nije igrao natjecateljski nogomet od prosinca 2021., nakon što je uhićen u siječnju 2022. pod sumnjom za niz kaznenih djela, uključujući pokušaj silovanja. Klub je nakon toga suspendirao 21-godišnjaka, no u veljači je tužiteljstvo odbacilo optužbe nakon što su se ključni svjedoci povukli i novi materijal je izašao na vidjelo.

image
Martin Rickett/pa Images/profimedia

United je nakon toga proveo i zaključio vlastitu istragu i procijenio da Greenwood nije počinio prekršaje za koje se teretio, ali je odlučio da njegova budućnost više nije na Old Traffordu. Ubrzo nakon potpisivanja ugovora s Greenwoodom, Getafe je na društvenim mrežama objavio video veselih navijača.

Španjolci su imali konkurenciju za potpis napadača, a zainteresirani su bili Olympiacos, Crvena zvezda i Lazio. Talijani su vodili opsežne razgovore o potpisivanju, ali im je ponestalo vremena za završetak posla s Unitedom. Predsjednik Claudio Lotito tvrdi da je Greenwood želio prijeći u njegov klub, ali United nije potpisao dokumentaciju na vrijeme.

- Pokušavao sam do posljednjeg trenutka - rekao je Lotito za La Lazio Siamo Noi ubrzo nakon zatvaranja talijanskog prijelaznog roka u petak navečer.

Greenwood se tako pridružuje klubu koji je na 12. mjestu La Lige nakon pobjede, remija i poraza u prve tri utakmice. Završili su na 15. mjestu prošle sezone, ali su bili samo dva boda iznad zone ispadanja u prenatrpanoj donjoj polovici.

Sljedeća utakmica Getafea bit će težak test protiv Real Madrida, iako će ih ohrabriti zaslužni remi 0:0 protiv španjolskog prvaka Barcelone prošlog mjeseca.

Linker
29. travanj 2024 17:38