Damir Mišković i Marco Pašalić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ODRŽAN VAŽAN SASTANAK

Odgovor na priču o dva velika Dinamova transfera dat će večeras - Željko Sopić!? Evo što se dogodilo

Ako večeras Pašalić ne bude u sastavu Rijeke, onda je moguće da se priča s Cordobom i neće realizirati
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2024. 09:50

Prije odlaska Rijeke na utakmicu s rumunjskim Corvinulom, za stol su sjeli predsjednik kluba s Rujevice Damir Mišković i sportski direktor Modrih Marko Marić. Tema je jasno bila ona o kojoj smo pisali prethodno vrijeme, mogući dolazak hrvatskog reprezentativca Marca Pašalića u Dinamo. Vijesti s tog sastanka govore da je prvi čovjek Nevere s Kvarnera nešto snizio transfernu cijenu za Pašalića, ali ona je još uvijek iznad okvira koje bi želio platiti zagrebački klub. Zaključujete vjerojatno da onda od dogovora nije bilo ništa.

Naravno, to što nije bilo dogovora ne znači da ga neće biti, jer kao što su se našli prije riječkog puta u Rumunjsku, sasvim je moguće da se Mišković i Marić nađu opet i nakon njega, te da se konačnici ipak negdje usuglase stavovi oko Pašalićeve cijene. Međutim, ipak ima jedna kvaka u cijeloj priči oko mogućeg senzacionalnog transfera. Naime, ako Marco večeras nastupi za Rijeku u utakmici s Corvinulom, onda bi to značilo da ne bi imao pravo nastupa u play-offu Lige prvaka za Dinamo, mogao bi igrati tek u skupini.

A jasno jest da su dvije utakmice play-offa jedne od krucijalnih za Modre ove sezone, eventualni ulazak u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu donijelo bi ogromne benefite za zagrebački klub, ne samo financijske. Logično, može se onda postaviti pitanje hoće li Dinamo nastaviti potjeru za Pašalićem ako večeras zauzme mjesto u Sopićevom sastavu... Jer ako ga ne može imati u play-offu Lige prvaka...

S druge strane, koliko saznajemo, dolazak Kolumbijaca Juana Cordobe pitanje je dana, tu su stvari pred realizacijom. Nije još sve posve definirano, ali to bi trebalo biti to. Naravno, ako večeras Marco Pašalić ne bude u sastavu Rijeke, onda je moguće da se ta priča s Cordobom i neće realizirati, onda bi se moglo dogoditi da će ipak na kraju hrvatski reprezentativac kao šlag na ljetni mercato stići u plavi dom. Dakle, odgovor na dva važna pitanja za Dinamo mogao bi već večeras nagovijestiti nitko drugi nego - Željko Sopić sa svojim sastavom.

Dinamo zapravo ne treba nikuda žuriti, može čekati, nema velike potrebe za žurbom sljedećih dana. Konačno, na startu prvenstva na desnom krilu može igrati Marko Pjaca, to je zorno pokazao na pripremnoj utakmici s Vardarom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. rujan 2024 09:48