Mauricio Pochettino

 BEN STANSALL Afp
NOVI ‘VJETROVI‘ NA BRIDGEU

Odlučan potez novog trenera Chelseaja: Pochettino prekrižio jednog od najskupljih igrača svih vremena

‘Jučer smo dobili informaciju da ga u Londonu ne žele, vraća se ovdje, a onda ćemo vidjeti‘
Piše: SNObjavljeno: 30. svibanj 2023. 15:10

Mauricio Pochettino donio je važnu odluku na početku svog trenerskog mandata na klupi Chelseaja. Naime, kako piše engleski Daily Mail, odlučio je ne potpisati trajni ugovor s Joaom Felixom koji je prošlu sezonu proveo u Londonu na posudbi iz Atletica.

Portugalski reprezentativac stigao je u Chelsea u siječnju na posudbu iz Atletica, a u 20 nastupa za ‘Bluese‘ u svim natjecanjima upisao je 4 gola bez ijedne asistencije. A Pochettino je sada odlučio da ne želi otkupiti ugovor jednog od najskupljih igrača u povijesti nogometa. Podsjećamo, njegovo dovođenje iz Benfice Atletico je 2019. godine platio čak 114 milijuna funti, što ga čini četvrtim najskupljim transferom u povijesti nogometa.

image

Joao Felix

OLI SCARFF Afp

- Jučer smo dobili informaciju da novi menadžer Chelseaja ne želi Joaa Felixa. On će se vratiti ovdje, a onda ćemo vidjeti što dalje. Nemamo ništa isplanirano, potvrdio je predsjednik Atletica Enrique Cerezo za As.

- Ne znam ništa o svojoj budućnosti, ali uživao sam u proteklih četiri, pet mjeseci. Ovo je vrhunski klub i svi su bili tako dobri prema meni. Moji su suigrači nevjerojatni i zaista mi se sviđa ovdje, rekao je nedavno Felix kojem se u Chelseaju svidjela sloboda u igri koju je dobivao za razliku od ograničenja koja je imao u Atleticu pod Diegom Simeoneom.

Felix je pod ugovorom u Atleticu do ljeta 2027. godine, a Atletico ga je voljan prodati, ali za 87 milijuna funti odštete. Ranije je interes za njegovim dovođenjem pokazao Newcastle, ali ta je opcija brzo pala u vodu, a sada se nakon ovakvog raspleta čeka novi ‘udvarač‘.

Linker
20. travanj 2024 06:11