Ladislav Almasi i Boto

STIGAO NAPADAČ

Oduševljenje u Osijeku, na Opus Areni predstavljeno veliko pojačanje: ‘Ovo je nešto što do sada nismo imali‘

‘Želim se stručnom stožeru, suigračima i navijačima Osijeka pokazati u najboljem izdanju‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. veljača 2024. 18:44

Bijelo-plavi su dobili novog igrača. Slovački napadač Ladislav Almasi (24) ostatak sezone provest će u Osijeku kao posuđeni igrač, a na Opus Areni na ljeto će odlučiti hoće li aktivirati klauzulu o njegovu otkupu dogovorenu s Banikom iz Ostrave i potpisati ugovor na dvije godine. Koliki je iznos potencijalne odštete zasad je nepoznato.

Almasi je, kako smo i najavili, u Osijek stigao u nedjelju, a već u ponedjeljak prijepodne obavljao je liječničke preglede, posljednju formalnost prije potpisivanja ugovora. Potencijalni slovački reprezentativac, koji u biografiji ima i devet nastupa za nacionalnu momčad, najbolji golgeterski učinak imao je u sezoni 2021./22. kada je u 34 nastupa 16 puta zatresao protivničku mrežu. Tada je, prema pisanju škotskih medija, aktualan bio njegov transfer u Celtic koji se na koncu nije dogodio zbog ozljede gležnja koja ga je na nekoliko mjeseci izbacila s terena.

- Ta je godina za mene bila odlična u svakom pogledu, ali me je nažalost potom zaustavila ozljeda. Zabio sam nakon toga još nekoliko pogodaka, no trener je tražio promjene i morao sam to prihvatiti kao realnost. To mi je poremetilo planove i natjeralo na stanku... No, ti su problemi sada već daleko iza mene, osjećam se jako dobro i želim se stručnom stožeru, suigračima i navijačima Osijeka pokazati u najboljem izdanju. Očekujem da ću se izboriti za svoj status, zabijati golove i dakako pridonijeti što boljim rezultatima i uspjesima naše momčadi - kazao je slovački nogometaš za klupsku stranicu.

Ove sezone 196 centimetara visoki napadač u Baniku iz Ostrave je uglavnom ulazio s klupe (od 18 odigranih utakmica njih je osam počeo od prve minute, a deset puta u igru je ušao kao rezerva) uz učinak od tri pogotka.

- Prve dvije godine sve je bilo super, igrao sam odlično, zabijao golove i pridonosio ekipi, međutim, u ovoj prethodnoj polusezoni u Baniku su se odlučili za određene promjene. Sukladno tomu i ja sam htio nešto promijeniti. Eto, zato sam i došao ovdje.

Zadovoljstvo zaključenim poslom iskazao je i sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto. Almasi je treći nogometaš koji je ove zime potpisao za Osijek, ali i prvi kojeg je na Opus Arenu.

- Doveli smo napadača koji je totalno drukčiji od Miereza. Pričao sam sa trenerom Zekićem i rekao je da nam takav profil igrača nedostaje, a dogovor je bio da ne potrošimo puno novaca. Bilo bi super imati ga dvije godine kod nas jer nam treba još jedan napadač. I to ne na način da ga dovodimo kao alternaciju za Miereza jer njih dvojica nisu istoga stila i načina igre. Stoga mislim da će nam Ladislav biti itekako koristan u momčadi. Ovdje je na posudbi do kraja sezone, s mogućnosti otkupa i vjerujem u takav rasplet situacije. Ramon i on mogu upotpuniti jedan drugoga, a to do sada nismo imali - rekao je Boto.

Boto: Veliki transferi bit će na ljeto

Lako je moguće kako će Osijek s Almasijem i zaključiti zimski prijelazni rok.

- Vjerujemo dečkima koje imamo u kadru, tako da molim navijače da imaju strpljenja s našim mladim igračima. Oni naprosto moraju skupiti što više iskustva i minuta u nogama kako bi već do iduće sezone bili bolji i učinkovitiji na terenu. Imam jako puno samopouzdanja kada je riječ o igračima koje smo doveli, iako sada prvenstveno tražim stabilnost momčadi. A veliki transferi, ako ih bude, bit će na ljeto. Sada trebamo stvoriti kvalitetu na koju možemo nešto, odnosno nekoga nadograditi - poručio je Boto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 11:47