Mario Ćuže

 TEO KAMOV Cropix
ZAMJENA ZA IVANUŠECA?

‘Ojačao sam kao čovjek i kao igrač. Vjerujem da sam spreman za Dinamo, Modri su mi prvi na svim listama‘

Jedan od najboljih igrača mostarskog Zrinjskog gleda prema povratku u Maksimir
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. svibanj 2023. 21:59

Mario Ćuže (24) igra odličnu sezonu u Zrinjskom iz Mostara. U 30 kola lige zabio je sedam golova uz devet asistencija, te je jedan od ključnih igrača Zrinjskog, koji je uvjerljivo osvojio naslov prvaka. Ćuže u Mostaru igra kao posuđeni igrač Dinama. Modri na posudbama imaju oko 25 igrača, a samo je Tolić (7 golova i 14 asistencija) u dresu Maribora bio efikasniji od Ćužea.

- Momčad pobjeđuje, ja igram dobro, imam vrlo dobre brojke, tako da nema sumnje da je dolazak u Zrinjski bio jako dobar potez - zadovoljno će Ćuže, koji u pravilu igra na poziciji lijevog krila, iako zna odigrati i desno.

- Na lijevom krilu se najbolje osjećam, to je pozicija na kojoj sam najefikasniji i najbolji za momčad.

Ćuže je godinama igrač Dinama, ali u Maksimiru je odigrao ukupno samo 15 utakmica. Svake godine posudba, svake godine novi klub i nova liga. Kažu nam treneri da takve “sobe” mnogi igrači nisu u stanju izdržati, ali Ćuže s tim nema problema.

- Kad sam vidio da ću u Dinamu teško do minutaže, otišao sam u Istru. I u 20 utakmica zabio 18 golova uz tri asistencije. Što nije bilo loše za igrača od 20 godina. Dinamo me je te zime vratio u Maksimir, ali prebrzo, jer nisam dobio pravu šansu. Nakon kratkog izleta u Lokomotivu, uslijedila je posudba u Dnjipro u kojem sam u 28 utakmica zabio 9 golova uz 4 asistencije. I ljetos sam eto došao u Mostar.

Ćuže s Dinamom ima još godinu i pol dana ugovora. Je li sljedeća sezona ta koju bi mogao odraditi bez posudbe. Ode li Ivanušec, Dinamo će trebati lijevo krilo?

- Nije moje da o tome odlučujem. Moje je da igram što je moguće bolje, a rekao bih da sam na svim posudbama bio jako dobar. U svim sam klubovima imao i status i brojke iza sebe. Ojačao sami kao igrač i kao čovjek. Nekako mi je logično vjerovati da sam se dokazao i da zaslužujem priliku u Dinamu. No, o tome će odlučiti ljudi u Maksimiru.

Što ako i Bišćan na ljeto kaže - posudba?

- O tome ću razmišljati na ljeto. Sada mi je jedini cilj odigrati dobro zadnja dva kola, te pokušati osvojiti Kup, jer Zrinjski još igra finale. Nakon toga ću dati sve od sebe da se nametnem Bišćanu. Ne bude li to dovoljno, nema ni straha ni problema. Naučio sam puno toga kroz sve te posudbe i nema tog raspleta koji bi me poljuljao.

Modri prvi na svim listama

U Dinamo nisi prošao nakon povratka iz Pule. Jesi li sada bolji igrač nego tada?

- Nisam prošao, ali veliko je pitanje i jesam li dobio pravu priliku. Bolji sam sigurno jer se tjelesno osjećam moćnije, a i sada sam prepun iskustva. Mnogi kod nas podcjenjuju ukrajinsku ili BiH ligu, ali nije to baš tako.

Vidimo da je Zrinjski daleko iznad svih u BiH?

- Još je Sergej Jakirović postavio visoke standarde, trener Rendulić na to je ugradio nešto svoje. Zrinjski je stvarno dobar, moderan i moćan. A BiH liga se diže, napravljeni su i ti hibridni tereni, suđenje je bolje, igra se bolji nogomet ukupno. HNL je sigurno bolji, ali diže se i Premijer Liga. Je li to dovoljno da bih se sutra nametnuo u Dinamu pokazat će vrijeme.

Znamo da vas Zrinjski želi zadržati?

- Već smo imali razgovore na tu temu. Vidjet ćemo, igrač sam Dinama i Dinamo je prvi na svim listama. Zrinjski s druge strane zaslužuje sav respekt, a i to je klub koji stalno raste i gušt je igrati u njemu.

Ćuže u Zrinjskom

41 utakmica

2.735 minuta

9 golova

10 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:05