Jaka Čuber Potočnik

 NOGOMETNA ZVEZA SLOVENIJE
SLUČAJ IDE NA SUD

Olimpija prijavila bundesligaša zbog ‘krađe‘ 17-godišnjeg napadača, u sve je umiješan i Dinamo

Slovenci su priložili dokument koji dokazuje da je Dinamo poslao ponudu od 2,5 milijuna eura
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 19. travanj 2023. 21:32

Njemački prvoligaš Köln nije zadovoljan presudom Fife u njihovom sporu s ljubljanskom Olimpijom te će slučaj ići na Visokom sportskom sudu (CAS) u Lausannei. U priču je sad ni kriv ni dužan umiješan i hrvatski prvak.

Naime, Dinamo je navodno Olimpiji ponudio 2,5 milijuna eura za 17-godišnjeg napadača Jaku Čubera Potočnika, koji je u siječnju prošle godine raskinuo ugovor sa slovenskim prvakom te otišao u Köln bez odštete. Olimpija je prijavila i igrača i Köln Fifi, koja je klubu odredila embargo na dovođenje igrača sljedeća dva prijelazna roka, a Potočnik je, kako pišu slovenski mediji, suspendiran na četiri mjeseca.

Olimpija bi od Kölna trebala utržiti 50 tisuća eura, no njemački je klub slučaj predao dalje na CAS, tražeći manju kaznu. Ni Olimpija nije zadovoljna odštetom, ne čeka prekriženih ruku pa će i ljubljanski klub pokušati na CAS-u dokazati da je Köln "ukrao" igrača te da bi i odšteta Olimpiji trebala biti puno viša.

Problem nastaje nakon što Olimpija prilaže dokument kojim dokazuje da je Dinamo poslao gore spomenutu ponudu te će tražiti tu svotu novca od Nijemaca. Potočnik, koji je u 16 ligaških utakmica i Kupu U19 uzrasta zabio 15 golova, očito nije niti htio doći u Zagreb te je izabrao Köln koji želi ukinuti suspenziju igraču i sebi, dok Olimpija želi osporiti ovaj transfer pritom davajući na uvid gore spomenuti dokument.

Linker
19. rujan 2024 19:08