VLADO KOS Cropix
NEIZVJESNOST NA DRAVI

Osijek bi mogao imati velikih problema. Odlazak ovog igrača ipak bi bio previše nakon gubitka Miereza

Poljski mediji raspisali su se kako je dolazak Darka Nejašmića u Legiju gotova stvar
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 07:16

U finišu prijelaznog roka u Opus Areni bit će zanimljivo. Iz kluba su “zagrizli” za nekoliko igrača, službene ponude već su poslane, ali zasad nema konkretnih pomaka.

Nije tajna kako u Osijeku vide Arnela Jakupovića (26) kao rješenje u napadu. Hoće li se uopće i kojom brzinom transfer centarfora Maribora, strijelca 17 prvenstvenih golova prošle sezone, na koncu i zgotoviti, ipak ovisi o nekoliko detalja.

Pregovori za Jakupovića

Prije svega, Maribor je još uvijek “živ” u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, gdje mu je protivnik u play-offu švedski Djurgarden, a bitan je i iznos koji će tražiti iz slovenskog kluba. Naime, iako Jakupović ulazi u posljednju godinu ugovora, Maribor “drži” cijenu. Međutim, i sama činjenica kako su dva kluba u pregovorima, sugerira da bi se oni mogli pozitivno rasplesti.

U igri je i Tiago Dantas (23), veznjak s čijim je kvalitetama sportski direktor Jose Boto jako dobro upoznat. Naime, u vrijeme dok je istu funkciju obnašao u PAOK-u, također ga je iz Benfice povukao na jednogodišnju posudbu, a isto mu je želja učiniti i u Osijeku.

Tiago je bio standardan u mlađim selekcijama Portugala, u nogama ima i dvadesetak nastupa za U21 reprezentaciju u kojoj je bio i kapetan, ali u Benfici ni ove sezone ne može računati na ozbiljnu minutažu, zbog čega je uz PAOK bio na posudbama i u Bayernu te prošle sezone u AZ Alkmaaru.

image
VLADO KOS Cropix

U međuvremenu, izvjesno će se popunjavati i rubrika odlasci, ali ne s onim imenom koje je posljednjih dana bio vruća tema u Poljskoj. Tamošnji mediji raspisali su se kako je dolazak Darka Nejašmića u Legiju gotova stvar, ali iako su transfer-špekulacije za vrijeme prijelaznog roka redovna stvar, oni su otišli korak dalje pa čak ustvrdili kako je dokapetan Bijelo-plavih u Varšavi, gdje dogovara posljednje detalje.

Međutim, istina je kako je Nejašmić čitavo to vrijeme bio u Osijeku, u treningu, a transfer ključnog igrača, iako je u zadnjoj godini ugovora, nije na dnevnom redu u hodnicima Opus Arene. Nakon Miereza, Nejašmićev odlazak ipak bi bio previše.

U idućih desetak dana mogla bi se, međutim, konačno rasplesti i situacija oko Kristijana Lovrića. Na njega se ne računa, u klubu su “pregrizli” i prihvatili činjenicu kako se 1,7 milijuna eura odštete koje su svojedobno platili za transfer Gorici neće isplatiti.

Lovrić trenutno ima najjači ugovor u svlačionici jer potpisao je u vrijeme kada se nije štedjelo u pokušaju da se konačno napravi rezultatski iskorak, ali čak ni to ništa ne mijenja na stvari. Lovrić na stolu ima ponuda, a hoće li se one realizirati ostaje za vidjeti. Druga opcija, koja najmanje odgovara i klubu i igraču, jest da ostane pod ugovorom s Osijekom, koji mu vrijedi još dvije sezone, i trenira odvojeno od momčadi.

Kolićev pad

Do kraja prijelaznog roka znat će se i sudbina Franka Kolića. Vratar U21 reprezentacije završio je prošlu sezonu kao “jedinica” Osijeka, no sada je pao na dno vratarske hijerarhije iza Čavline, Malenice i Sajka. Minute i kontinuitet su mu potrebni, stoga se posudba čini izvjesnom. No, logično je da prethodno u Opus Areni dogovore produžetak suradnje s mladim vratarom kojemu ugovor završava idućeg ljeta.

Počela prodaja ulaznica za Rijeku

Ono što Osijeku slijedi je utakmica protiv Rijeke u Opus Areni, a u srijedu je počela prodaja ulaznica za nedjeljni derbi.

"Radno vrijeme blagajni na stadionu bit će sve do subote od 10 do 18 sati te na dan utakmice od 15 do 22 sata. Kao napomenu ističemo da će u nedjelju prodaja godišnjih ulaznica i članstva biti aktualna isključivo u vremenu od 15 do 18 sati. Naravno, sve je i nadalje moguće obaviti online putem sustava ulaznice.nk-osijek.hr", poručili su iz kluba. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 14:25