Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
BOTO U AKCIJI

Osijek dovodi krilnog napadača iz Nizozemske, a s jednim igračem klub se već oprostio

Kako stoje stvari, svi poslovi u prijelaznom roku odradit će se prije nego što transferni period i službeno počne
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. lipanj 2024. 14:00

Sportski direktor Osječana Jose Boto odlučio je pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. Bijelo-plavi potpisat će 22-godišnjeg krilnog napadača Ricuenia Kewala. Kewal je prošao nogometnu školu AZ Alkmaara, no za najbolju momčad nije debitirao, a Osijek će mu biti prvi klub u karijeri nakon matičnog. Prošlu sezonu proveo je u U23 momčadi AZ-a koja se natječe u drugom rangu nizozemskog nogometa i u 36 nastupa (25 od prve minute) upisao šest pogodaka i sedam asistencija. U Osijek dolazi bez odštete, nakon što mu je istekao ugovor s nizozemskim klubom. Brzonogi, 175 visoki, Nizozemac surinamskog podrijetla primarno je desno krilo, što sugerira kako će biti konkurencija Bukviću na toj poziciji, no u B momčadi AZ-a pokrivao je prošle sezone sve ofenzivne pozicije.

image

Ricuenio Kewal

Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

Kewala je, dakle, jedan od igrača koje će Osijek predstaviti kada prijelazni rok i službeno počne. Do sada su dogovoreni Marko Soldo (21) za kojeg je Dinamu isplaćeno 400.000 eura odštete, na posudbu iz Palmeirasa s pravom otkupa dolazi Pedro Lima, u poodmakloj fazi su pregovori oko dolaska Luke Jelenića u transferu, a Nikola Čavlina bi trebao doći na posudbu. Također, konkurencija bi se trebala pojačati i u vrhu napada. U Osijeku će, dakle, kako stoje stvari sve poslove u prijelaznom roku odraditi prije nego što transferni period i službeno počne te s već formiranom momčadi krenuti u pripreme za iduću sezonu.

U međuvremenu s Opus Arene su kratkom objavom na društvenim mrežama obznanili kako je završila suradnja Osijeka i Enisa Cokaja. Albanskom veznjaku završila je posudba, a u Osijeku su odlučili kako neće otkupiti njegov ugovor za kojeg je dogovorena odštetna klauzula od milijun i pol eura.

"Enis Cokaj okončao je polusezonsku posudbu na Opus Areni i vratio se u Panathinaikos. Hvala na svemu!", zaključili su u Osijeku suradnju s nogometašem koji je odigrao 16 utakmica za Bijelo-plave.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 11:02