Stefanos Evangelou

 Screenshot
ODLUKA JE PALA

Osijek napokon potpisuje svoje prvo pojačanje ove godine, na Pampas stiže bivši mladi reprezentativac

Na početak priprema uz dozvolu kluba nekoliko će dana zakasniti Ramon Mierez i Mirlind Daku
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. lipanj 2023. 23:22

Prošle zime Osijek je otvorio vrata za izlazne transfere, dok prometa u drugom smjeru nije bilo zbog zabrane registracije novih igrača nakon što na vrijeme nisu isplaćene transferne rate za Ramona Miereza, Jevhena Čeberka i Nikole Janjića. U međuvremenu su dugovi koje su Bijelo-plavi imali prema drugim klubovima sanirani, a nakon što je i službeno skinuta suspenzija zbog koje Osječani zimus nisu čak mogli ni s posudbe povući natrag Mirlinda Dakua, na red napokon može doći i osnaživanje momčadi.

Osijek planira u momčad ubrizgati priličnu dozu svježe krvi, no zasad još uvijek nema konkretnih poslova. Špekuliralo se o Marcu Pašaliću, no na koncu od dolaska dojučerašnjeg igrača dortmundske Borussije među bijelo-plave nije bilo ništa pa će prvi potpis ovoga ljeta biti i onaj očekivani.

Osijek će otvoriti "mercato" sa 25-godišnjim grčki braničem Stefanosom Evangelouom, inače igračem kojeg je trener bijelo-plavih Stjepan Tomas još prošle jeseni vodio u Sheriffu i na čiju su ga preporuku u Osijeku i odlučili angažirati. Nekadašnji U21 reprezentativac Grčke koji se može pohvaliti kako je igrao za najveća tamošnja kluba, Panathinaikos i Olympiacos, izašao je proljetos iz ugovora s najtrofejnijim moldavskim klubom i još od travnja je u treningu s bijelo-plavima.

Grk će se u Osijek vratiti u prvom tjednu priprema, odnosno prije nego što momčad otputuje u Sveti Martin na Muri, a tada će biti i potpisan ugovor pod ranije dogovorenim uvjetima.

Inače, na početak priprema čiji će se uvodni dio održati na Pampasu uz dozvolu kluba nekoliko će dana zakasniti Ramon Mierez i Mirlind Daku. Oko kosovskog napadača u domovini je prošlog tjedna bilo burno. Izbornik Alain Giresse nije nagradio njegovu sjajnu sezonu u kojoj je zabio 22 pogotka i pozivom u reprezentaciju zbog čega je Daku najavio kako će možda promijeniti nacionalnu momčad za koju će ubuduće igrati.

"Nakon što nisam dobio poziv za reprezentaciju mogu reći da sam počeo razmišljati i o mogućnosti igranja za Albaniju", kazao je Daku za kosovske medije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:37