DAMIR KRAJAČ/Cropix
‘PRAVI SAM PROFESIONALAC‘

Osijek ne staje s pojačanjima: Nakon dinamovca, na Opus Arenu stigla još tri nova igrača

Očekuje se da će Bijelo-plavi u idućih tjedan-dva dovesti još trojicu nogometaša
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. lipanj 2024. 19:13

Bijelo-plavi, tko je prvi igrač koji će u ovom prijelaznom roku staviti svoj potpis na ugovor s NK Osijek? - postavili su Osječani pitanje navijačima na klupskim društvenim mrežama. A onda je krenulo prema najavama, tijekom dana jedan po jedan u razmaku od po nekoliko sati predstavljen je netko iz kvarteta novih igrača.

Prvi koji je promoviran u bijelo-plavom dresu bio je i prvi koji je dogovoren - U21 reprezentativac Marko Soldo, za kojeg su Osječani obeštetili Dinamo.

- Kada je došao poziv iz Osijeka, shvatio sam da je to ovoga trenutka najbolja moguća opcija koju sam imao. Osjećaj po dolasku je fantastičan, za mene je ovo svakako jedno novo iskustvo i pravi izazov, neupitno i puno veća razina nego dosad. Značajno su veća i očekivanja, isto tako i odgovornost svakog igrača pa tako i mene, stoga ću i ja na terenu morati biti najbolji što znam i mogu. Spreman sam to pokazati, potvrditi igračke kvalitete i jedva čekam da sve krene. Ovdje sam zatekao najbolje uvjete koje jedan igrač može imati u Hrvatskoj i veselim se što ću raditi na toj razini jer sam i sam pravi profesionalac. Za mladog nogometaša koji želi raditi i napraviti iskorak to je idealna situacija - rekao je Soldo.

image

Petar Sučić, Marko Soldo

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Prošlu sezonu proveo je u Gorici na posudbi iz Dinama.

- "Šestica" mi je optimalno radno mjesto na terenu, u veznoj liniji. U toj ulozi zadnjeg veznog se najbolje osjećam. No, ukoliko trener bude od mene tražio da zaigram i na nekoj drugoj poziciji, neće mi biti problem, nije bio ni do sada. Uvijek Osijek izaziva određeni respekt kod nas koji smo do sada igrali protiv njega, bilo je uvijek pravo zadovoljstvo na terenu se suprotstaviti Bijelo-plavima, a sada će mi biti još i veće igrajući za jedan od najboljih hrvatskih klubova - rekao je Soldo, koji je s Osijekom potpisao do 2027.

image

Luka Jelenić

ŽELJKO HAJDINJAK Cropix

Na isto vremensko razdoblje Bijelo-plavima se obvezao i Luka Jelenić, koji je dulje od godinu dana bio meta Osijeka i konačno je sazrilo vrijeme da se spusti nizvodno Dravom.

- Znao sam da postoji interes Osijeka još iz vremena dok je ovdje trener bio Borimir Perković s kojim sam odlično surađivao u Zaprešiću. Drago mi je da sam došao među Bijelo-plave, a zahvalio bih se i Varaždincima koji su mi omogućili zaigrati u HNL-u i poželio bih i njima sreću u novoj sezoni. Znamo svi da je Osijek veliki klub, nadam se da će mi trebati malo manje vremena za prilagodbu jer sam ipak prošao dvije sezone igrajući i protiv sadašnjih suigrača. Mogu reći da se veselim novim izazovima - poručio je Jelenić ne skrivajući ambicije:

image

Pedro Lima, Palmeiras

- Nećemo se lagati oko toga, svi znamo koji su ovdje ciljevi u odnosu na ono što sam dosad imao. Osobno mislim da sam spreman za taj novi korak u svojoj karijeri. Došao sam među kvalitetne igrače, koji su s razlogom na Opus Areni, to dakako mislim i na dečke iz uže obrane. Trenutno jedva čekam da se zahuktaju treninzi i krenu utakmice pa ćemo se svi nastojati izboriti za što bolju startnu poziciju.

Do konca dana Osijek je na klupskim stranicama predstavio još dvojicu igrača. Pedro Lima je došao na posudbi iz Palmeirasa s opcijom otkupa idućeg ljeta, dok je Ricuenio Kewal stigao čistih papira po isteku ugovora s AZ Alkmaarom. Prvi Nizozemac u povijesti koji će nositi Osijekov dres potpisao je do ljeta 2026. godine.

U idućih tjedan-dva Osijek će potpisati još trojicu igrača.

image

Ricuenio Kewal

IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. lipanj 2024 19:17