Michele Šego (lijevo) i Andre Duarte (desno)
 

 IVAN PERIC Cropix
SLUŽBENA POTVRDA

Osijek nekoliko sati prije velike utakmice zaključio transfer, u blagajnu sjeda oko 400.000 eura

Portugalski defenzivac transferiran je s Opus Arene u susjednu Mađarsku
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 17:13

Portugalac Andre Duarte ispratio je suigrače u Azerbajdžan, ali ih neće dočekati po povratku u Osijek. Još u utorak je bio u treningu, doduše, radio je odvojeno od ostatka momčadi, što je već bio jasan signal kako neće biti u konkurenciji za uzvratnu utakmicu protiv Zire i da su mu dani među Bijelo-plavima odbrojani.

Brzo su u Opus Areni zaključili odlazak prekriženog portugalskog braniča. Samo dva dana nakon što ga je trener Federico Coppitelli otpisao i odlučio kako na njega više neće računati, Osijek se dogovorio s Ujpestom oko transfera, a Duarte osobne uvjete i već odradio liječničke preglede pred potpis za mađarskog prvoligaša, a za kojeg bi već za vikend mogao odigrati prvu utakmicu.

U interesu oba kluba bilo je da se posao brzo zgotovi. Ujpest i Osijek stoga su lako našli zajednički jezik, a posljednji detalji transfera dogovoreni su u četvrtak rano poslijepodne, nekoliko sati prije utakmice protiv Zire, a nedugo potom je posao i službeno objavljen. Bijelo-plavi će na ime transfera neslužbeno uprihoditi 400.000 eura, što je otprilike iznos za kojeg je Duarte otkupljen početkom godine, ali i iznosom cifra koju će Osijek isplatiti za Emina Hasića, igrača koji je doveden prije nekoliko dana, pokazat će se kao Duarteova zamjena.

Duarte je među Bijelo-plave stigao prošlog ljeta iz talijanskog drugoligaša Reggiane, isprva na posudbu, a njegov je ugovor zimus otkupljen. Nije se čekalo, iako je rok za otkup bio kraj svibnja. Odigrao je za Osijek u tom vremenu 36 utakmica od sjaja do očaja. Prošle sezone bio je starter, no status mu se promijenio tijekom ljetnih priprema, najviše njegovom krivnjom. Coppitelli je procijenio kako se ne može pouzdati u portugalskog braniča i dao je prednost Mkrtčjanu.

Posljednji nastup za osječku momčad Duarte je imao protiv Zire, tad je nonšalantnom reakcijom upropastio sav dobar posao kojeg su njegovi suigrači napravili i to je bio njegov konačan kraj. Govorom tijela jasno je odavao kako je glavom izvan Opus Arene. Izgubio je povjerenje i trenera i suigrača u mjeri da nije niti poveden u Baku iako Coppitelli u uzvratnoj utakmici nije mogao računati na Stjopu Mkrtčjana.

U utakmici protiv Dinama prošlog vikenda Portugalac je posljednji puta bio u službenom protokolu, ali u igru nije ulazio, što je zapravo i bila najava njegovog skorog odlaska, koji je službeno zaključen samo dan nakon Mierezovog s kime je, inače, Duarte bio najbliži u svlačionici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 21:39