Oleksandr Drambajev

 NK Osijek
STIGAO UKRAJINAC

Osijek predstavio novo pojačanje i u Romu prodao igrača koji je impresionirao velikog Mourinha

‘Moja je želja što prije se uklopiti u momčad, upoznati suigrače i pomoći Osijeku da ostvari svoje ciljeve‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. srpanj 2023. 17:16

Osijek je promovirao treće pojačanje ovoga ljeta. Ukrajinac Oleksandr Drambajev je već nekoliko dana u treninzima s Bijelo-plavima, a sada je napokon Šahtar poslao "papir" kojim je i službeno potvrđena posudba na godinu dana, a koja može biti pretočena u transfer idućeg ljeta. Mladi ukrajinski reprezentativac kazao je kako mu je odluka da dođe u Osijek zapravo bila lagana.

- Kad se pojavila opcija odlaska u Osijek pretražio sam informacije o klubu na internetu, vidio atmosferu na zadnjoj utakmici protiv Rijeke, fotografije novog trening-kampa i stadiona, nakon čega sam svom agentu odmah rekao da želim doći ovdje. Po dolasku u Osijek razgovarao sam i s Jevhenom Čeberkom, koji mi je rekao puno lijepih stvari o klubu i gradu, istaknuo da se ovdje osjećao kao da su svi dio jedne obitelji i to mi je potvrdilo da sam donio ispravnu odluku. Moja je želja što prije se uklopiti u momčad, upoznati suigrače i pomoći Osijeku da ostvari svoje ciljeve, nadam se već plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige - poručio je Ukrajinac, koji je zadužio dres s brojem 55.

Sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević dogovorio je posudbu do konca sezone, s opcijom otkupa po već dogovorenim uvjetima. Istu mogućnost imao je i belgijski Zulte Waregem, koji je bio posljednji klub Drambajeva, no oni je nisu aktivirali nakon što su ispali u niži rang.

- Oleksandr je mladi igrač zanimljivih igračkih karakteristika, s kojima se može dobro uklopiti u način na koji želimo igrati. Riječ je o razvojnom igraču, naša je procjena da ima još puno prostora za napredak i od srca mu želimo da to ovdje i ostvari. Došao je motiviran, nije se puno dvoumio kada smo mu predstavili naš klub i ono što želimo ostvariti, pa uz sve što sam spomenuo i to vidim kao dobar znak da će dati svoj doprinos ostvarenju naših ciljeva - rekao je Kulešević.

Na Pampasu su, pak, dan prije dolaska Drambajeva potpisali jedan odlazak. U Osijeku su se još do prije nekoliko dana nadali drugačijem raspletu, ali... U Romi ozbiljno računaju na Sergeja Levaka. Čelnici kultnog talijanskog kluba čekali su sve do nekoliko sati prije nego što im je 30. lipnja u ponoć isticao rok za zaključenje transfera i tek tada obavijestili čelnike Osijeka kako će aktivirati klauzulu i otkupiti mladog veznjaka, koji je proljetni dio sezone proveo na posudbi u Rimu. Prema pisanju talijanskih medija Roma će obeštetiti Osijek sa 700.000 eura fiksno, uz još 600.000 eura kroz bonuse.

Levak je odigrao deset utakmica za mlađe selekcije Rome, s U-17 momčadi bio je i prvak Italije, a u tom je vremenu zabio četiri gola i upisao jednu asistenciju. Impresionirao je i Josea Mourinha, koji je talentiranog veznjaka povukao na jedan trening i priuštio mu iskustvo rada i s najboljom momčadi. S mladim nogometašem kratko smo razgovarali koncem svibnja za vrijeme priprema U-17 reprezentacije, kojoj je slijedio nastup na Euru.

- Dobio sam stvarno dosta u Italiji, tamo je samo rad, rad i rad. Dobio sam i na snazi i na brzini, stvarno sam puno napredovao u tom kratkom vremenu - kazao nam je tada Levak.

Mladi nogometaš potpisao je ugovor s Romom na tri godine, a od iduće sezone bit će priključen momčadi koja će se natjecati u Primaveri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 07:02