EMMA WALLSKOG/BILDBYRAN PHOTO AGENCY/PROFIMEDIA Emma Wallskog/Bildbyran Photo Agency/Profimedia
STIŽE U ‘KOMPLETU‘

Osijek predstavio zamjenu za Miereza, iz susjedstva stigao ubojiti napadač: ‘Ovo je već pojačanje‘

Jakupović je na Opus Arenu stigao iz Maribora za cifru od oko milijun eura
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 15:37

Nakon što su javnosti predstavljeni portugalski krilni napadač Hernani (33), talijanski branič Alessandro Tuia (34) i Tiago Dantas (23), svoj red dočekao je i Arnel Jakupović. Austrijski napadač (26) novi je igrač Osijeka, objavio je klub na službenim stranicama.

Jakupović na Opus Arenu stiže iz Maribora za cifru od oko milijun eura, a navijači Bijelo-plavih od njega očekuju da uđe u kopačke Ramona Miereza koji je nedavno napustio Osijek i praktički ostavio klub bez pravog centarfora. Iza Jakupovića je sjajna sezona u kojoj mu je sa 17 postignutih golova nedostajao jedan pogodak da bude prvi strijelac slovenske lige. U ovu sezonu također je ušao u vrlo dobroj formi, na svom kontu već ima sedam pogodaka u svim natjecanjima, a s obzirom da je ušao u zadnju godinu ugovora s Mariborom, s kojim nije htio potpisati produljenje suradnje, Osijek je iskoristio situaciju i doveo ga u svoje redove.

Riječ je, inače, o nekadašnjem mladom reprezentativcu Austrije (odigrao 50 utakmica i zabio 25 golova za mlađe reprezentativne selekcije) koji je igrao u mlađim kategorijama Middlesbrougha i Juventusa, potom za Empoli, Sturm i Domžale odakle je prije godinu i pol dana stigao u redove Maribora. U bogatoj karijeri zabilježio je 283 nastupa s učinkom od 122 postignuta gola i 27 asistencija.

Iako zbog katastrofalnog ulaska u sezonu strpljenja zasigurno više nemaju, navijači Osijeka sa zadovoljstvom su dočekali transfer Jakupovića i u komentarima izrazili dobrodošlicu novopridošlom igraču.

"Dobrodošao i budi dio osovine na kojoj ćemo izgraditi moćnu ekipu!"

"Za njega imam jako dobar osjećaj!"

"E to je vec pravi napadac"

"Ovo je već pojačanje!"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:48